Jonna Tervomaa: Erakoituminen on minulle luonnollista

Uusimmassa Anna-lehdessä laitettiin ammatinvalintatestiin muusikko Jonna Tervomaa. Testin avulla selvitettiin, onko Jonna oikealla alalla, vai sopisiko hänelle kenties joku toinen ammatti paremmin.

Jonna Tervomaa, 35, viettää tänä vuonna kymmenvuotistaiteilijajuhlaansa.

Jonna muistelee harkinneensa aikanaan myös "kunnon ammatin" hommaamista - hän nimittäin osti itselleen oikeustieteellisen tiedekunnan pääsykoekirjat.

– Se oli vissiin viimeinen pyrkimys kunnon ammattiin. Tutkittuani sisällysluetteloita ja tiivistelmiä tajusin, että siihen suuntaan lähteminen olisi iso virhe, hän kertoo.

Jonna Tervomaa päätyi kaikesta huolimatta yliopistoon, tosin opiskelemaan kirjallisuutta. Ikävää oli, että lukemisen pakkotahti vaikutti Jonnaan niin, ettei tämä huomasi rakkautensa kirjallisuutta kohtaan kadonneen lähes kokonaan. Niinpä hän päätyi risteilyemännäksi ruotsinlaivalle.

– Se oli rankkaa. Tein kaikkea mahdollista päällystön esittelemisestä bingon juontamiseen.

Jonna kertoo muusikontyön sopivan hänen kaksijakoiselle luonteelleen.

Toisaalta hän rakastaa yksinäisyyttä, mutta:

– Keikoilla uusien ihmisten virta on loputon. Näiden kahden puolen saaminen synkkaan on tasapainoilua. Osittainen erakoituminen on minulle luonnollista. Epäsosiaalisina aikoina en halua liikkua missään, missä on vaara tavata uusia ihmisiä. Joskus on hankalaa, kun on menossa epäsosiaalinen kausi ja pitää lähteä keikalle.

Millaisen tuloksen Jonna sitten ammatinvalintatestissä sai?

Jonna Tervomaalle testi löysi yhdeksän ns. viiden tähden ammattia, jotka sopivat testaajan ominaisuuksiin parhaiten.

Kyllä, joukossa oli myös kevyen musiikin laulajan duuni.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat