Mainos

Jolo: Panttivankien vapautus huomiseen

Jolon saarella olevien panttivankien uskotaan edelleen vapautuvan lähipäivinä.

Libyassa valmistaudutaan vastaanottomaan Jolon saaren panttivankeja. Neuvottelut mutkistuivat eilen Filippiinien armeijan liikehdinnän vuoksi. Viimeisimpien tietojen mukaan myös huono sää on vaikeuttanut neuvottelijoiden pääsemistä saarelle. Vapauttamisen uskotaan edelleen kuitenkin tapahtuvan lähipäivinä.

Libanon ja Etelä-Afrikka ovat jo lähettäneet edustajansa Libyaan vastaanottamaan vankeja. Suomi lähettää koneen heti jos vapauttamishuhut varmistuvat.

Libyassa odotetaan panttivankien saapuvan parin päivän sisällä tapaamaan maan johtajaa Muammar Gaddafia. Gaddafin uskotaan maksavan lunnaat panttivangeista, mutta neuvottelijat eivät ole kommentoineen summia.

Abu Sayyaf -sissiryhmän sieppaamien panttivankien täksi päiväksi kaavailtu vapautus on viivästynyt. Filippiinien hallituksen pääneuvottelija Roberto Aventajadon mukaan sissit säikähtivät Filippiinien armeijan joukkojen liikehdintää ja lykkäsivät siksi vankiensa vapauttamista.

Aventajado sanoi tänään filippiiniläisen radioaseman haastattelussa uskovansa, että Abu Sayyaf pitämää sanansa ja vapauttaa kaikki länsimaiset panttivankinsa viimeistään huomenna. Aventajado selitti samassa haastattelussa myös vapautuksen viivästymisen syytä.

Neuvottelijan mukaan armeija vaihtoi panttivankien piilopaikan lähellä olevassa kylässä olleen yksikkönsä toiseen. Sissien johtaja piti tätä kuitenkin hälyttävänä, ja päätti tämän vuoksi siirtää vapautusta myöhemmäksi.
Abu Sayyaf -sissiryhmä sieppasi 21 ihmistä liki neljä kuukautta sitten Malesiasta ja kuljetti heidät Jolon saarelle Etelä-Filippiineille. Sittemmin kuusi malesialaista panttivankia sekä saksalaisnainen on vapautettu.

Sissien hoteissa on edelleen 14 Sipadanin lomasaarelta Malesiasta siepattua panttivankia, kolme myöhemmin siepattua ranskalaista lehtimiestä sekä kolme filippiiniläistä rakennusmiestä. Panttivankien joukossa on myös kaksi suomalaista, Risto Vahanen ja Seppo Fränti.
(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.