Jokerit teurasti Dinamo Riian – Petri Kontiolalle ensimmäinen KHL-osuma narripaidassa ja komea merkkipaalu rikki

Helsingin Jokerit kohtaa Dinamo Riian lauantain KHL-ottelussa. Kahdessa edellisessä pelissä vain kolme maalia tehtaillut Jokerit laittoi todella tuulemaan, kun se takoi taululle hurjat lukemat 7-2.

Steve Moses aloitti maalinteon avauserässä ja tarjoili myös Peter Reginin osuman erän loppupuolella. Toinen erä alkoi todella upeasti, kun vain 20 sekunnin pelin jälkeen Petri Kontiola iski Jokerit-uran ensimmäisen KHL-maalinsa.

Nicklas Jensen lisäsi Jokereiden johdon jo 4-0 numeroihin. Kontiolan maalin syöttänyt Sami Lepistö teki esityön myös Jensenin osumaan. Samaten Kontiola nappasi kakkossyötön maaliin ja se oli samalla suomalaisen KHL-uran 200. syöttöpiste.

Jokereiden ylivoima toimi ottelussa erinomaisesti, sillä se iski peräti neljä ylivoimamaalia. Mikko Lehtonen teki toisen ylivoimaosuman ottelussa ja siirsi Jokerit jo 5-0 johtoon toisen erän puolen välin jälkeen.

Dinamo Riika sai kavennusta aikaan Henri Ikosen istuessa rangaistusaitiossa, kun ruotsalaishyökkääjä Jacob Berglund kavensi 1-5 lukemiin. Jokereiden Jensen lisäsi johdon jo 6-1 ylivoimalla. Berglund onnistui tekemään toisen kavennusmaalin vain 16 sekuntia myöhemmin.

Kolmannessa erässä KHL-debyyttinsä tehnyt Ahti Oksanen pääsi huiskimaan kahdesti maalin edustalta ja iski lopulta Jokereille jo ottelun seitsemännen maalin.

Lisäosumia ei enää otteluissa nähty, joten Jokereille kauden avausvoitto murskalukemin 7-2.