Jokerit repäisi: HIFK:sta lähteneelle SM-liigakonkarille pitkä sopimus

Otto Karvinen ja Nikita Krivokrasov nyrkkihippasilla 2:11
Karvinen pelasi HIFK:ssa puolitoista kautta. Videolla hyökkääjän työnäyte nyrkkihippasilta. Vastaparina Jukurien Nikita Krivokrasov. Ajankohtana helmikuu 2022.

Ensi kaudella Mestiksessä pelaava Helsingin Jokerit on solminut tähän asti nimekkäimmän pelaajasopimuksensa.

SM-liigassa 352 ottelua pelannut Otto Karvinen, 33, siirtyy helsinkiläisseuran riveihin. Sopimus on peräti kolmivuotinen.

Karvinen kiekkoili päättyneellä kaudella HIFK:ssa, josta siirtyi kesken kauden Oulun Kärppiin. 

Rymistelevästä tyylistään tunnetun hyökkääjän palkintokaapista löytyy Suomen mestaruus keväältä 2018.

– Karvinen tuo joukkueellemme tärkeää esimerkkiä siitä, mitä on olla ammattiurheilija ja -jääkiekkoilija joka päivä. Hän pistää kaukalossa ja sen ulkopuolella kaiken likoon, pystyy pelaamaan monessa roolissa ja tuo työrauhaa muille pelaajillemme, Jokereiden urheilutoimenjohtaja Olli-Pekka Yrjänheikki kommentoi seuran tiedotteessa.

Karvisella on sopimuskautensa aikana mahdollisuus siirtyä Liigaan, jos sekä pelaaja että Jokerit kokevat ratkaisun järkeväksi. Hyökkääjä kuntouttaa vammaa, joten seuran mukaan debyytti Jokerit-paidassa tapahtunee syys-lokakuun vaihteessa.

Karvinen on edustanut Liigassa Kärppien ja HIFK:n lisäksi TPS:ää ja Sportia. Tehopisteitä on syntynyt kaikkiaan 71. Rangaistusminuutteja tilillä on yli kymmenkertaisesti: peräti 814. 

Helsinkiläislähtöinen Karvinen on pelannut kaksi A-maaottelua kaudella 2020–21.

Jokerit palaa Suomen kiekkokartalle vuosien tauon jälkeen. Venäjän hyökkäyssodan alettua seura vetäytyi KHL:stä ja piti välivuoden, jonka aikana omistuspohja muuttui ja itäkytkökset katkaistiin. 

 

Lue myös:

    Uusimmat