Jokereiden kapteeni pelaa ensimmäisen kotiottelunsa sitten syyskuun – Suomen mestaruuden voittanut hyökkääjä sairastuvalle

Jääkiekon KHL:ssä pelaava Helsingin Jokerit viilaa kokoonpanoaan, kun joukkue kohtaa tiistaina kotonaan Dynamo Moskovan. Joukkueen kapteeni Peter Regin pelaa ensimmäisen kotiottelunsa sitten syyskuun. Jäällä nähdään myös yhdeksän kovaa maalivahtia.

Regin loukkaantui pahasti alkukaudella, ja hänen oli määrä palata vasta tammikuussa. Tanskalainen palasi kaukaloon jo hieman ennen vuodenvaihdetta, kun Jokerit kohtasi vieraskaukalossa HK Sotshin ja Slovan Bratislavan. Vieraskiertue ei sujunut kuitenkaan toivotusti, vaan kapteeni loukkaantui uudelleen Bratislavassa. Loukkaantumisten aikana C-kirjainta kantoi Sami Lepistö.

Kaksi ottelua sivussa ollut Regin palaa kokoonpanoon tiistaina. Paluu on varmasti mieluisa, sillä hyökkääjä on pelannut kotikaukalossa viimeksi syyskuussa. Tanskalainen hyppää samaan ketjuun Geoff Plattin ja Kristian Vesalaisen kanssa.

Askiin palaavat myös Antti Pihlström ja sairaana ollut Viktor Lööv. Maalissa jatkaa sunnuntaina Pietarin SKA:ta vastaan ensimmäisen erän jälkeen pois vaihdettu Janis Kalnins.

Jokereilta loukkaantuneina ovat Marko Anttila ja Eemeli Räsänen. Max Wärn loukkaantui SKA-ottelussa ja on sivussa helmikuun maajoukkuetauolle asti.

Jokerit on läntisen konferenssin kolmannella sijalla. Illan vastustaja Dynamo Moskovassa on myös suomalaisväriä, sillä seuraa edustavat Juuso Hietanen ja Miika Koivisto. Joukkue on läntisen konferenssin viidentenä.

Tiistaina on luvassa maalivahtikööri, jolla on yhdeksän Suomen mestaruutta. Jokerien maalivahteja juhlistavassa ottelusa mukana ovat seuran historiassa viisi eniten pelannutta maalivahtia Ari Sulander, Rauli Sohlman, Juuso Riksman, Markus Ketterer ja Hannu Kamppuri. Jäälle astuvat myös Hannu Nykvist, Marko Rantanen, Markus Helanen ja Jukka Ropponen.

Dynamo on Jokereille paha vastus, sillä suomalaisjoukkue on kärsinyt sille yhdeksän tappiota peräjälkeen.

Jos twiitin kokoonpanot eivät näy, voit katsoa ne tästä.

Muokattu klo 21.22: Korjattu Dinamo Dynamoksi.

Lue myös:

    Uusimmat