Joka neljäs Ukrainassa hyökännyt venäläisyksikkö on nyt taisteluissa tehoton, Britannia arvioi

”Todennäköisyys ei ole enää nolla, ettei se tapahdu” – suomalaisen ydinaseasiantuntijan mukaan Venäjän varoituksiin tulee suhtautua vakavasti 2:03
"Todennäköisyys ei ole enää nolla, ettei se tapahdu" – suomalaisen ydinaseasiantuntijan mukaan Venäjän varoituksiin tulee suhtautua vakavasti.

Venäjä ryhmitti Ukrainan vastaiselle rajalla sodan alussa yli 120 taisteluyksikköä eli noin 65 prosenttia koko vahvuudestaan, Iso-Britannian puolustusministeriö arvioi Twitterissä.

Britit uskovat, että yli kaksi kuukautta kestäneiden raskaiden taistelun jälkeen yli neljännes näistä 120 taisteluyksiköistä on nyt taistelukyvyltään tehottomia.

Venäläinen taisteluyksikkö, josta yleisesti käytetään lyhennettä BTG (battalion tactical group) on Venäjän armeijan korkean valmiuden taisteluyksikkö, joka pystyy toimimaan itsenäisesti.

Yksi BTG koostuu noin 600–800 sotilaasta, joista noin 200 on jalkaväen sotilaita. Ryhmään kuuluu tyypillisesti myös noin kymmenen panssarivaunua ja nelisenkymmentä muuta panssariajoneuvoa, kertoo Yhdysvaltain panssarivoimien ammattilehti Armor.

Monet pahimmin Venäjän hyökkäyksessä kuluneista joukoista ovat maan eliittiyksiköitä, sanoo Britannian puolustusministeriö.

– Venäjällä menee todennäköisesti vuosia kasata nämä yksiköt uudelleen, Britannian puolustusministeriö arvioi.

Brittien mukaan esimerkiksi laskuvarjojoukot ovat kärsineet pahoin. Sodan alkupäivinä Venäjä teki varsin optimistisia operaatioita laskuvarjojoukoilla.

Koska Venäjän päähyökkäys maavoimilla ei edennyt Kremlin suunnitelmien mukaan, jäivät verrattain kevyesti aseistautuneet laskuvarjojoukot yksin.

Lue myös:

    Uusimmat