Joka neljäs suomalainen hajottaa vuosittain älypuhelimensa – kuoret ovat tehokas suoja

Tuoreen tutkimuksen mukaan jopa noin joka neljäs suomalainen on hajottanut puhelimen viimeisen vuoden aikana.

27 prosenttia kyselyyn vastanneista suomalaisista kertoi hajottaneensa puhelimen viimeisen vuoden aikana. Tämä vastaa noin 1,5 miljoonaa matkapuhelinta.

– Vaurioituneiden puhelinten määrä osoittaa, kuinka tärkeä laite älypuhelimesta on tullut – puhelin kulkee mukana lähes kaikkialle. Tämä tarkoittaa myös vahinkojen määrän kasvua. Moni on pudottanut puhelimen maahan tai veteen esimerkiksi kuvien ottamisen yhteydessä, kertoo Gigantin matkapuhelinosaston tuotepäällikkö Mikko Pesonen.

Näytön rikkoutuminen on yksi puhelinhuoltojen yleisimmistä syistä. Älypuhelimia tuodaan huoltoon myös erilaisten kosteusvaurioiden takia.

– Moni suomalainen ei sijoita puhelimen suojakuoreen, vaikka sen hankinta tulisi usein halvemmaksi kuin puhelimen korjaaminen. Suojakuori ei suojaa puhelinta kaikelta, mutta sen ansiosta puhelin säästyy vaurioitumiselta yhdeksässä kymmenestä tapauksesta. Peruskotelo suojaa roiskevedeltä, pölyltä ja esimerkiksi avainten aiheuttamilta naarmuilta, kertoo Pesonen.

Tuotevakuutusten laajentuessa vähittäiskaupan piiriin yhä useampi vakuuttaa Pesosen mukaan älypuhelimensa tuoteturvalla, joka turvaa tuotteen erilaisten vahinkojen varalta.

Kännykkäkaupoilla käydään kesällä ja jouluna

Älypuhelimien hankintasesonki on parhaillaan käynnissä.

– Uusi puhelin hankitaan useimmiten kesällä, koulujen alkaessa tai jouluna. Monet vanhemmat ajattelevat, että juuri koulujen alku on paras aika antaa lapselle ensipuhelin, Pesonen jatkaa.

Puhelin kannattaa valita käyttötarpeen mukaan. Lapset ja nuoret käyttävät esimerkiksi paljon sovelluksia, jotka vaativat akulta kestävyyttä. Lasta kannattaa myös muistuttaa puhelimen oikeasta käsittelystä, ettei se mene rikki. Varsinkin lasten puhelimeen suojakuori kannattaa hankkia, koska sitä ei aina kuitenkaan muisteta varoa.

– Lisäksi rajoittamattoman netin käyttö on noussut monien lasten ja nuorten toiveeksi uutta puhelinta ja liittymää hankittaessa. Näin nettiä voi käyttää huolettomasti ja rajattomasti ilman, että puhelinlaskussa tulee ikävä yllätys.

YouGovin heinäkuussa toteuttamaan tutkimukseen osallistui yhteensä 1008 henkilöä Suomesta.

Lähde: Gigantti

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja