Mainos

Johnny Liebkindiltä haetaan yli 75 miljoonan verosaatavia

Uudenmaan lääninverovirasto hakee yli 75 miljoonan markan verosaatavia liikemieskaksikko Eljon "Johnny" Liebkindiltä ja hänen liikemieskumppaniltaan Dick Reinckelta.

Helsingin käräjäoikeudessa kuultiin tiistaina syyttäjän todistajana veroviranomaista, jonka tekemän verotarkastuksen mukaan ei ole syytä uskoa, että Liebkindin ja Reincken yritysten välillä olisi käyty mitään konkreettista kauppaa. Liebkindiä ja Reinckea syytetään velallisen epärehellisyydestä. Tapauksen taustat ovat yhtiöveron hyvitysjärjestelmässä, jota muutettiin 90-luvun alussa. Lainsäätäjälle jäi lakiin virheellinen muoto, jonka perusteella oli mahdollisuus käydä yrityksille tuottoisaa tasekauppaa. Laki korjattiin hyvin pikaisesti vuonna 1993.

Liebkindin ja Reincken jutussa Helsingin käräjäoikeudessa on kysymys siitä, ovatko yrityskaupat olleet todellista liiketoimintaa vai ainoastaan peitetoimintaa tarkoituksena välttyä veroista. Syytteen mukaan Liebkind ja Reincke olisivat menettelyllään aiheuttaneet Fidelity Oy -nimisen osakeyhtiön maksukyvyttömäksi tulemisen sillä seurauksella, ettei yhtiöllä ollut varoja suorittaa verokaudelta 1991 määräytyvää yli 75 miljoonan markan verovelkaa. Eljon Liebkind oli Fidelity Oy:n (myöhemmin Helsingin Osakeinvestointi Oy:n) toimitusjohtaja ja hallituksen jäsen. Jutun käsittely jatkuu 25.elokuuta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.