Johanna Matintalon MM-pettymyksen taustalla täydellinen asetelma: "Tuntuu siksi ehkä vielä pahemmalta"

3:13
Videolla Tulosruudun raportti MM-kisojen sprinteistä

Kunto, kalusto ja olosuhteet. Kaikki oli katettuna Johanna Matintalon uran parhaalle suoritukselle, mutta suomalaishiihtäjä joutui pettymään kaaduttuaan Oberstdorfin MM-hiihdoissa

Matintalon hiihto näytti erittäin väkevältä läpi perinteisen sprintin karsintojen ja puolivälierän, mutta päivän toinen suoritus päättyi hänen kannaltaan surkeasti.

Suomalainen meni nurin johtoasemassa viimeisen laskun pohjalla ja peli oli selvä. 

Matintalokin on käyttänyt jokaisen huippu-urheilijan tavoin urallaan "huono päivä" -selitystä, mutta nyt sitä ei voinut tehdä. Toisaalta, hän ehkä olisi halunnut. 

– Varmasti pitäisi olla siitä tyytyväinen, että kunto on hyvä, karsinta meni hyvin ja erässäkin olin hyvässä vauhdissa, mutta kyllähän se tavallaan harmittaa vielä enemmän, kun tuloksenteon avaimet ovat omissa käsissä ja sitten epäonnistuu siinä. Eihän kukaan halua olla huonossa kunnossa, mutta silloin se (pettymys) on ehkä helpompi käsitellä. Mutta kun tietää, että olisi pystynyt tosi paljon parempaan…eipä tästä päivästä oikein jäänyt mitään käteen, Matintalo kertasi tunteikkaana pettymystään. 

– Ei näitä mahdollisuuksia kuitenkaan ihan joka päivä tule. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Kuten Matintalokin sanoi, pelkästään hyvältä näyttävästä hiihdosta ei saa palkintoa. Mutta hän suostui hieman spekuloimaan näyttöjensä pohjalta, sillä hän uskoi, että välieräpaikka olisi tullut ilman kaatumista. 

– Karsintavaiheessa loppu tuli hyvin ja tasatyöntö toimi. Ja (puolivälierässä) oli niin vahva olo siihen viimeiseen ylämäkeen.

– Omat osakkeet eivät olisivat ainakaan huonontuneet (välierissä), kun oli niin raskas keli.

Oma kunto ja olosuhteet olivat siis kohdallaan. Entä kalusto?

– Se tavallaan harmittaa myös vielä enemmän tässä kokonaisuudessa, että huolto oli tosi hyvä tänään, ja itsellänikin on ollut pieni kysymysmerkki tämä oma liisterikalusto. Se, miten kalusto toimii tämän olosuhteen kanssa, jännitti ehkä vielä enemmän (kuin oma kunto). Nyt kun kaikki muu toimi, niin se tuntuu ehkä vielä pahemmalta, kun itse mokaa, Matintalo surkutteli. 

Matintalon pitää saada pääkoppa takaisin MM-vireeseen nopeasti, sillä lauantaina on edessä yhdistelmäkilpailu.  

– Tämä sprintti oli varmasti 30 kilometrin ohella henkilökohtaisista matkoista niitä, joissa minulla on parhaat mahdollisuudet pärjätä, Matintalo summasi. 

Oberstdorfin MM-hiihtojen päiväkohtaisen ohjelman näet tästä linkistä ja Suomen joukkueen tästä linkistä!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja