Johan viruu iranilaisvankilassa jo toista vuotta – perhe pelkää poikansa puolesta: "Tämä murtaa hänet"

Iranissa vangittuna olevan ruotsalaisdiplomaatin sisko: "Tämä murtaa hänet" 2:51
On mahdollista, että Iran haluaa vaihtaa Floderuksen Ruotsissa vangittuun iranilaiseen. Katso videolta, mitä mieltä Floderuksen perhe on ajatuksesta?

Iran on pitänyt ruotsalaista EU-diplomaatti Johan Floderusia vangittuna jo noin puolitoista vuotta. Floderuksen perhe on elänyt tuon ajan epätietoisuudessa ja kertoo nyt haastattelussa vankilan oloista. 

33-vuotias Johan Floderus oli viime vuoden huhtikuussa lomamatkalla Iranin pääkaupungissa Teheranissa. Kotimatkalle lähtiessään hänet otettiin kiinni Teheranin lentokentällä.

Ruotsin yleisradioyhtiö SVT kertoo, että Iran syyttää Floderusta vakoilusta. New York Times arveli miestä pidettävän panttivankina, jotta Iran voisi yrittää kiristää myönnytyksiä länsimailta.

Pidätyksestä asti Floderusta on pidetty Teheranissa sijaitsevassa Evinin vankilassa. Haastattelun uutistoimisto Reutersille antanut perhe kertoo vankilan karuista oloista.

– Kun vankeja siirretään vankilassa, heidän silmänsä ovat peitettyinä. Side on silmillä myös sellissä, koska valot ovat päällä 24 tuntia, kertoo isä Matts Floderus.

Sisko Ingrid Floderus pelkää sitä, miten vankila-aika on muuttanut veljeä. 

– Kuka hän on silloin (vapautuessaan)? Onko hän sama ihminen? Vaikka hän on kaikkien mielestä supervahva, tämä murtaa hänet. 

EU ja Ruotsi ovat vaatineet Floderusin vapautusta – toistaiseksi tuloksetta.

Katso ylläolevalta videolta perheen haastattelu  ja se, millaisen keskustelun vanhemmat ja vangittu Johan Floderus käyvät videopuhelimitse.

Lue myös:

    Uusimmat