Mainos

Joaquin Phoenix Jeesuksen rooliin – ei suostunut erääseen raamatulliseen tekoon: "Kuka helvetti tekisi niin"

1:26
Joaquin Phoenix liittyi Jokeria näytelleiden joukkoon

Joaquin Phoenix ei suostunut hieromaan mutaa vastanäyttelijänsä silmiin esittäessään Jeesusta. 

Yhdysvaltalainen näyttelijä Joaquin Phoenix nähdään Jeesuksen roolissa Maria Magdaleena -elokuvassa. Elokuva noudattelee melko tarkasti raamatussa esitettyjä tapahtumia, mutta 44-vuotias Phoenix kertoo kuitenkin kieltäytyneensä esittämästä erästä Jeesuksen ihmettä. 

Varhaisessa vaiheessa elokuvaa nähdään kohtaus, joka kertoo tapahtuman Johanneksen evankeliumista. Sen mukaan Jeesus paransi sokean miehen näön hieromalla mutaa tämän silmiin. 

Elokuvassa mies on muuttunut naiseksi ja Phoenix kieltäytyi hieromasta mutaa vastanäyttelijänsä silmiin. 

– Tiesin tuon kohtauksen raamatusta, mutta en ollut varmaan ikinä juuri ajatellut sitä. Kun pääsin sinne, mietin: "En aio hieroa mutaa hänen silmiinsä. Kuka helvetti tekisi niin?" 

– Siinä ei ole mitään järkeä. Se on kammottava edellytys näkemiselle. 

Phoenix tulkitsi kohtauksen omalla tavallaan ja päätyi lopulta nuolaisemaan peukaloaan ja hieromaan naisen silmiä. Muta ei päätynyt kohtaukseen mutta Phoenixin mukaan se ei vähennä Jeesuksen ihmeteon merkitystä. 

Elokuvan on tarkoitus saada ensi-iltansa tulevana pitkäperjantaina. Se kertoo Jeesuksen tutun tarinan naisellisemmasta, Maria Magdaleenan näkökulmasta, joka monien historioitsijoiden mukaan oli aikamme ensimmäisiä feministejä. Maria Magdaleenaa esittää Phoenixin oikean elämän kumppani, näyttelijä Rooney Mara

The Weinstein Co:n tuottama elokuva oli alunperin tarkoitus julkaista vuoden 2017 lopulla, mutta se on viivästynyt jatkuvasti tuottaja Harvey Weinsteinin seksuaalisen hyväksikäytön kohujen takia. Elokuvan julkaisu siirtyi lopulta IFC Filmsille. 

Lähde: Fox News

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja