Jo toinen väitetty kuva uudesta Nokia-hirviökamerapuhelimesta viidellä takakameralla – tuleeko tästä totta PureView-brändin kera jo tänä vuonna?

Mahdollisesta uudesta Nokia-huippupuhelimesta viidellä takakameralla on nähty toistamiseen väitetty vuotokuva, kertoo VTechgraphy-sivusto.

Tällä kertaa kuvan puhelimessa, mahdollisesti tulevalta mallinimeltään Nokia 9, nähdään ilmeisesti viisi aukkoa takakameroille, yksi LED-kuvausvalolle sekä yksi laserille ja mahdollisille muille antureille. Aiemmasta kuvasta poiketen nyt aukot muodostavat symmetrisen kuvion. Kuvan puhelimen teippauksissa nähdään myös mallikoodi TA-1094. Takana ei nähdä sormenjälkilukijaa, koska sen odotetaan olevan puhelimessa osana näyttöä. Kameroiden keskellä nähdään myös vasta maininta vain ZEISS-brändistä, mutta lisäksi kamerapuhelin brändättäneen myös PureView-lisänimellä.

Aiempaa vuotokuvaa myös epäiltiin hyvin vahvasti, ja myös uuteen kuvaan kannattaa vielä suhtautua asianmukaisella varovaisuudella.

Odotukset monella takakameralla varustettua Nokia-huippupuhelinta kohtaan ovat kasvaneet, kun huhut ovat kertoneet uutuuteen valmisteltavasta ”korkeariskisestä kamerajärjestelmästä. Lisäksi HMD Globalia on huhuttu yhdysvaltalaisen Light.con kumppaniksi. Jopa 5-9 kameran monikamerajärjestelmiä älypuhelimiin kehittävä Light.co on aiemmin kertonut sen kumppanin olevan tuomassa sen teknologialla varustetun tuotteen markkinoille tänä vuonna.

Kameratoteutuksen yksityiskohdista ei toistaiseksi ole minkäänlaista tietoa, mutta mahdollisesti kameralla voidaan toteuttaa optinen zoom jopa useammalla eri tasolla.

Kuvissa nähtävän monikameraisen huippupuhelimen lisäksi HMD Globalilta odotetaan myös edullisempaa huippupuhelinta, seuraajaa alkuperäiselle Nokia 8:lle. Järjestelmäpiirinä kummassakin olisi Qualcommin Snapdragon 845.

Viime viikolla kerrottiin myös Nokian vanhan PureView-tavaramerkin siirtyneen Microsofilta HMD Globalin omistukseen. Legendaarinen kamerapuhelinbrändi saattaa hyvinkin tehdä paluun kuvien Nokia-puhelinuutuudessa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja