Jo toinen epäilty venäläiskoneen ilmatilaloukkaus saman päivän aikana – molemmat Porvoon eteläpuolella

MTV Uutisten saamien tietojen mukaan torstaina tapahtui kaksi venäläiskoneen ilmatilaloukkausta Suomen ilmatilassa.

Puolustusministeriö vahvistaa, että venäläisen SU-27 hävittäjän epäillään taas loukanneen Suomen ilmatilaa Suomenlahdella Porvoon eteläpuolella. Epäilty ilmatilaloukkaus tapahtui noin klo 21.33 eilen illalla.

Toinen epäilty alueloukkaus oli samankaltainen kuin aiemmin iltapäivällä noin kello 16:43 tapahtunut. Kyseessä oli eri koneyksilö.

Ilmavoimat suoritti tunnistuslennon myös tähän kohteeseen.

Puolestusministeriön mukaan Itämerellä on ollut torstain aikana vilkasta Venäjän sotilaslentotoimintaa.

Rajavartiolaitos selvittää tapahtumaa.

Aiempi loukkaus kesti minuutin

Eilen illalla kerrottiin, että venäläisen SU-27 hävittäjän epäillään loukanneen Suomen ilmatilaa Suomenlahdella Porvoon eteläpuolella.

Puolustusministeriön mukaan ensimmäinen epäillyistä ilmatilaloukkauksista tapahtui noin klo 16:43 ja se kesti noin yhden minuutin.

Ilma-alus sivusi Suomen ilmatilaa noin 13 kilometrin matkan ollen enimmillään noin yhden kilometrin syvyydessä.

Edeltävä kerta kesällä 2015

Edellisen kerran venäläiskone loukkasi Suomen ilmatilaa samalla alueella kesäkuussa 2015, kertoi puolustusministeriön viestintäjohtaja Max Arhippainen STT:lle illalla. 

Tuolloin kyseessä oli Iljushin-76-kuljetuskone. Arhippaisen mukaan yleensä ilmatilaa loukanneet koneet ovat olleet juuri kuljetuskoneita.

Viimeksi venäläishävittäjiä on ollut Suomen ilmatilassa kesäkuussa 2013, kun kaksi hävittäjää ylitti Suomen rajan Porvoon alueella. Alueloukkaus kesti silloinkin yhden minuutin ajan ja hävittäjät ehtivät 1,8 kilometrin syvyyteen Suomen ilmatilassa. 

Lue myös:

    Uusimmat