Mainos

Jo toinen asiakas kertoo oudosta myymälänuuskijasta

Jo toinen Kesko-ketjun kaupassa asioinut on ottanut yhteyttä MTV3:een ja kertonut vartijoiden seuranneen häntä oudosti ostosten teon aikana. Eilen asiakas kertoi vartijan tarkastaneen turhaan pukukopin Helsingin Kampin Anttilassa.

Helsinkiläinen mies lähti joulun alla ostoksille Itäkeskuksen Citymarkettiin tarkoituksenaan ostaa ruokaa ja joululahjoja. Valitessaan tyttärelleen kenkiä hän soitti vaimolleen ja jutteli oikeasta koosta ja saappaiden värivaihtoehdoista. Asiakkaan huomion kiinnitti nuori pipopäinen mies, joka eteni hyllyillä samaa tahtia.

– Normaalisti en kiinnitä muihin asiakkaisiin juurikaan huomiota, mutta tämä kaveri tuntui olevan koko ajan siellä missä minäkin, asiakas kertoo.

Kenkien löydyttyä asiakas lähti kärryineen kohti ruokaosastoa ja unohti koko miehen. Kerättyään kärryn täyteen ruokaa hän siirtyi kassoille, maksoi ja lähti kaupasta.

Miksi seurata miestä, joka juuri teki 200 euron ostokset?

Asiakkaan lastatessa ostoksia autoon lasten äiti soitti ja pyysi vielä etsimään matkalaukkua perheen pojalle. Kun asiakas suuntasi takaisin kauppaan tutkimaan laukkutarjontaa, sama pipopäinen nuori mies ilmestyi taas hänen kintereilleen.

– Tässä vaiheessa ajattelin, että jos tuo on myymälävartija, niin on kyllä erikoisen ammattitaidoton ja läpinäkyvä suoritus. Toisaalta ajattelin, että miksi vartija minun ympärilläni pyörisi. Olen siististi pukeutunut, varoissani oleva kolmen lapsen isä, joka on juuri ostanut parin sadan euron arvosta ruokaa ja jalkineita, asiakas sanoo.

Salaperäinen mies seurasi asiakasta kassoille saakka ja niiden jälkeenkin – hän tuli perässä ilman ostoksia ja näytti menevän läheisen Hesburgerin wc:n suuntaan.

Seuraaminen häiritsi asiakasta niin paljon, että hän päätti lähteä Citymarketin infopisteeseen selvittämään asiaa. Aluksi infon henkilökunta vakuutteli, etteivät kaupan siviilivartijat ole heille tuttuja.

Kun asiakasta seurannut mies kuitenkin samaan aikaan käveli ohi ja palasi takaisin kauppaan, toinen infon naisista soitti vartiointiliikkeeseen.

Puhelun perusteella selvisi, että asiakasta kahden ostosreissun ajan seurannut mies todella kuului henkilökuntaan.

– Koin äärimmäisen suurena loukkauksena sen, että koko ajan minua oli epäilty ja seurattu, asiakas sanoo.

Kauppias: Normaalia toimintaa

Asiakas lähetti tapauksesta sähköpostia Citymarketin kauppiaille ja pyysi selitystä. Vastauksessaan kauppiaat sanoivat, että kyse oli normaalista myymäläetsivän toiminnasta. Kyseisen myymäläetsivän kerrottiin työskennelleen alalla pitkään, eikä vartiointiliike ollut aiemmin saanut hänestä vastaavaa palautetta.

Koska asiakas koki, ettei häntä otettu vakavasti, hän otti valitti tapauksesta suoraan Keskoon. Muutaman viikon kuluttua puhelin soi – kauppias pahoitteli viimeinkin tapahtunutta.

– Kiitin yhteydenotosta, vaikka tiesin, että se johtui vain siitä, että olin ottanut yhteyttä ylempään tahoon. Se oli joka tapauksessa viimeinen kerta, kun kävin siinä kaupassa, asiakas sanoo.

Keskon viestintäpäällikkö Nina Kinnunen korostaa, ettei vartijointiliikkeen henkilökunta kuulu Keskon henkilökuntaan. Periaatteena on, etteivät vartijat saisi häiritä asiakkaita. Keskolle ei ole tullut viime aikoina palautevyöryä asiattomasti käyttäytyneistä vartijoista.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.