Jälleen korona-altistuksia kouluissa ja päiväkodissa: Yhteensä kymmeniä lapsia ja henkilökunnan jäseniä karanteeniin Espoossa, Vantaalla ja Karkkilassa

3:05
Katso yllä oleva video: Koulutartunnat eivät yllättäneet lasten infektiotautiopin professoria: "On tärkeää paikantaa tartunnan saaneet oppilaat".

Yhteensä noin 40 oppilasta ja muutamia koulun henkilökunnan jäseniä on asetettu karanteeniin Espoossa ja Vantaalla korona-altistusten vuoksi. Altistukset tapahtuivat Espoossa Mattlidenin koulussa ja Vantaalla Vierumäen koulussa. Lisäksi Karkkilassa yhden päiväkodin lapset ja henkilökunta on asetettu karanteeniin korona-altistuksen vuoksi.

Katso yllä oleva video: Koulutartunnat eivät yllättäneet lasten infektiotautiopin professoria: "On tärkeää paikantaa tartunnan saaneet oppilaat".

Noin 20 Espoon Mattlidenin koulun oppilasta ja muutamia henkilökuntaan kuuluvia on määrätty kotikaranteeniin 1. kesäkuuta asti.

Syynä on koulun tiloissa maanantaina olleen henkilön saama koronavirustartunta. Karanteenimääräyksen antoi tänään Espoon kaupungin tartuntatautiviranomainen.

Espoon kaupungin tiedotteen mukaan koulun muiden oppilaiden ja muiden henkilökunnan jäsenten ei katsota altistuneen koronavirustartunnalle.

Vantaalla 18 oppilasta ja 2 henkilökunnan jäsentä karanteenissa

Vantaan kaupunki puolestaan tiedotti tänään, että Vierumäen koulussa 18 oppilasta ja 2 koulun henkilökuntaan kuuluvaa on asetettu kotikaranteeniin kesäkuun alkuun saakka todennäköisen korona-altistuksen vuoksi.

Kaupungin mukaan oppilaiden huoltajat ja koulun henkilökunta ovat saaneet tiedon altistuksesta.

Lähiopetus Vierumäen koulussa jatkuu normaalisti muiden oppilaiden osalta. Karanteenissa olevat oppilaat opiskelevat etäyhteyden välityksellä.

Vantaan kaupungin tiedotteen mukaan altistuneiden perheenjäsenet eivät ole karanteenissa, koska he eivät ole olleet lähikontaktissa koronavirukseen sairastuneeseen.

Kokonainen päiväkoti karanteeniin Karkkilassa

Karkkilan kaupungin mukaan Pupulan päiväkodissa on todettu koronatartunta, minkä vuoksi koko päiväkodin lapset ja henkilökunta on määrätty karanteeniin.

Kaupungin tiedotteen mukaan altistuminen tapahtui viime viikon perjantaina 15. toukokuuta.

Päiväkodissa hoidossa olevat lapset ja heitä hoitavat aikuiset ovat karanteenissa toukokuun loppuun saakka.

Lasten vanhempiin sekä henkilökunnan jäseniin otetaan yhteyttä tämän ja huomisen päivän aikana.

Aiemmin Suomessa on määrätty karanteeniin henkilöitä seitsemässä muussa koulussa ja yhdessä päiväkodissa sen jälkeen, kun koulut avautuivat uudelleen 14. toukokuuta.

Juttuun päivitetty Vantaan Vierumäen koulun tilanne kello 15.02 ja Karkkilan Pupulan päiväkodin tilanne kello 16.10.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja