Jippu avautuu Radio Deissä alkoholismistaan – "Hoidettavissa oleva sairaus, ei synti"

Raitistunut Jippu määrittelee itsensä Radio Deissä yhä toipuvaksi alkoholistiksi.

Ravintolakeikat kirkon työhön vaihtanut laulaja Jippu avautuu kristillisellä radiokanavalla Radio Deillä kuultavassa Jippu ja ihmisen ääni -ohjelmassaan arasta aiheesta.

Hän puhuu avoimesti alkoholismista ja nimeää alkoholiriippuvuuden hoidettavissa olevaksi sairaudeksi, ei synniksi.

– Monesti hengellisissä piireissä on sellainen ajatus, että tullaan uskoon ja Jeesuksen kautta katkeaa viinaputki. Puhun itse tästä näin avoimesti, koska koen, että meidän uskovaisten keskuudessa on tosi paljon sokeutta näissä asioissa, Jippu toteaa tiedotteessa.

Laulaja korostaa päihderiippuvaisten parissa terapiatyötä tekevien pelastavan vuodessa tuhansia ihmishenkiä.

Radio Deissä Jippu kertoo päässeensä avun piiriin ja toipumisen alkuun ollessaan 21-vuotias. Hän korostaa raitistumisen olevan laajempi asia kuin päihteettä eläminen.

– Saatoin olla kuusi vuotta juomatta mitään alkoholia, mutta käytökseni oli epärehellistä, omaa etua tavoittelevaa, ylpeää. Tässä voidaan puhua synnistä. Kun aloin ymmärtää, mitä todellinen raitistuminen on, ymmärsin, että raitistua voi sellainenkin, joka ei ole koskaan maistanut pisaraakaan viinaa.

Jippu ei ole aiemmin puhunut alkoholismistaan avoimesti julkisuudessa.

– En ole sanonut ääneen julkisesti, mistä on kysymys. Olen puhunut aina kierrellen ”on ollut vaikeaa” tai ”on ollut sitä ja tätä”. Minulla on kaikkien muiden ongelmien lisäksi ollut päihdeongelma, mutta on hirveän vapauttavaa tässä päihdeterapeutin seurassa tunnustaa, että vuosia alkoholin kanssa kamppailleena uskon omalla kohdallani armon voittoon. Mutta en usko, että ilman terapiaa alkoholisti pelkän uskonsa avulla voi säilyttää raittiuttaan, laulaja sanoo ohjelmassaan.

Jippu ja ihmisen ääni -ohjelma Radio Deissä keskiviikkona 9. maaliskuuta kello 16.

Lue myös:

    Uusimmat