Jessica pyörtyi, sai ensiavussa laastarin ja jääpussin – niistä lähetettiin 4700 euron lasku

Vuonna 2016 Jessica Pell pyörtyi. Hän ei saanut varsinaista hoitoa vaivoihinsa, mutta perässä seurasi silti suuri lasku.

Vuonna 2016 Jessica Pell pyörtyi. Tuo pyörtyminen tuli hänelle kalliiksi, kertoo Vox-sivusto.

"Ainoa kouriintuntuva asia, josta he saattoivat minua laskuttaa"

Kaatuessaan Pell löi päänsä ja sai haavan, joten hänet vietiin ensiapuun. Pell ei saanut diagnoosia eikä hoitoa; hänelle annettiin ainoastaan kylmäpakkaus ja laastari.

Myöhemmin sairaalavisiitistä tuli lasku. Se oli 5751 dollaria, siis noin 4700 euroa.

– Se on jääpakkauksesta ja laastarista. Se on ainoa kouriintuntuva asia, josta he saattoivat minua laskuttaa, Pell sanoo.

Pell oli toistuvasti vaatinut saada tietää, kuuluiko sairaala hänen vakuutusyhtiönsä korvaamien sairaaloiden piiriin. Pell myös poistui sairaalasta kuullessaan, että plastiikkakirurgi, joka oli tulossa tarkistamaan hänen korvansa, ei kuuluisi hänen vakuutuksensa piiriin.

Pell päätti vaihtaa hoitopaikkaa, jotta vakuutus korvaisi hoidon.

Sairaala muistutti laskusta useaan otteeseen

Pellin vakuutus maksoi "hoidosta" 862 dollaria. Hänelle jäi siis yli neljän tuhannen lasku maksettavakseen. Sairaala muistutti laskusta useaan otteeseen.

– En voinut mitenkään välttää tätä laskua, en tiedä, mitä minulta veloitettaisiin, Pell sanoo.

Sairaala ei halunnut kommentoida laskua, mutta Pellin mukaan he lopulta peruivat sen, kun Pell oli kyseenalaistanut sen useasti.

Lapselta mitattiin kuume, lasku tuhat euroa

Amerikkalaisen terveydenhoitojärjestelmän kalleus on ollut otsikoissa ennenkin. Vox on selvittänyt asiaa juttusarjassaan vuoden 2017 lopulta asti.

Toistaiseksi jo tuhat ihmistä on halunnut jakaa suuren laskunsa sivuston kanssa. Eräs laskunsa jakanut äiti joutui maksamaan tonnin laskun, koska vei lapsensa ensiapuun. Lapselta mitattiin vain kuume.

Laskusta 300 dollaria oli niin sanottu laitosmaksu, joka käytännössä veloitetaan asiakkaalta, joka saapuu rakennukseen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja