Mainos

Tuore äiti sai lapsen syliinsä synnytyksen jälkeen – sairaala laskutti hellästä hetkestä

Netissä jaettu kuva pariskunnan sairaalalaskusta kummeksuttaa.

Amerikkalaisisän jakama sairaalalasku on aiheuttanut suurta huvitusta ja kummeksuntaa Reddit-sivustolla. Laskulla näkyy nimittäin yksi erikoinen veloitus.

Tuoreilta vanhemmilta on veloitettu 39,95 dollarin maksu vauvan pitelemisestä sylissä synnytyksen jälkeen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Laskussa lukee "Ihokontakti keisarileikkauksen jälkeen, 39,95 $". Kuvan julkaissut Ryan Grassley, 37, selitti lisää kommenttiosiossa; tuore isä kertoo, ettei ole vihainen laskusta, sillä sairaala teki mahtavaa työtä synnytyksen yhteydessä, hän vain ihmettelee amerikkalaista terveydenhuoltoa.

– Keisarileikkauksen aikana sairaanhoitaja kysyi vaimoltani, haluaisiko hän ottaa vauvan ihokontaktiin tämän synnyttyä. Mihin kuka tahansa vastaisi myöntävästi. Huomasimme sen juuri laskussamme, isä selittää.

– Sairaanhoitaja antoi minun pidellä vauvaa vaimoni kaulalla/rinnalla. Hän jopa lainasi kameraani ottaakseen meistä muutaman kuvan. Kaikki tähän osallistuneet toimivat mahtavasti ja kokemus oli positiivinen. Saimme kuitenkin naurut nähdessämme sen laskussa.

Eräs kuvaa kommentoinut kätilö tarjosi kuitenkin selityksen laskutukselle, Hän kertoo, ettei tiennyt sairaaloiden laskuttavan siitä, mutta sanoo ihokontaktin vaativan ylimääräisen sairaanhoitajan huoneeseen vauvan turvallisuutta tarkkailemaan, mikä voisi selittää pyydetyn hinnan.

Selvitäänkö laskusta joukkorahoituksella?

Grassleyn perhe yritti huumorimielessä kerätä rahaa GoFundMe-joukkorahoitussivustolla yllättävälle 40 dollarin maksulle – ja saikin summan 14 tunnissa kokoon!

– Suurin osa ihmisistä tuntuu olevan enemmän kauhuissaan siitä, että keisarileikkaus maksaa 13 000 dollaria kuin siitä, että vauvan piteleminen maksaa 40 dollaria, isä ihmettelee Daily Mailille.

Eräs kuvaa Imgur-sivustolla kommentoinut vitsaili myös toisesta laskulla näkyvästä maksusta. Laskussa lukee "imetyskonsultaatio" ja määräksi on merkitty kaksi.

– Teiltä laskutettiin imetyskonsultaatio kummaltakin rinnalta, kommentoija kuittaili.

Video: Suomessakin suositellaan ihokontaktia synnytyksen jälkeen.

1:56

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.