Jesperi Kotkaniemi isossa roolissa – Carolina eteni konferenssifinaaleihin

Katso videolta Carolinan maalit.

Carolina Hurricanes selvitti ensimmäisenä joukkueena tiensä neljän parhaan joukkoon jääkiekon NHL:n pudotuspeleissä. Carolina voitti New Jersey Devilsin maalein 3–2 jatkoajalla ja selätti New Jerseyn ottelusarjassa voitoin 4–1.

Carolinan voittomaalin viimeisteli Jesper Fast ja suomalaishyökkääjä Jesperi Kotkaniemi syötti osuman. Maali merkittiin ensin Kotkaniemen nimiin. Kotkaniemi laukoi maalitilanteessa kiekon ylivoimalla kohti New Jerseyn sveitsiläismaalivahti Akira Schmidiä ja maalin edessä ollut Fast ohjasi kiekon sisään. Jatkoaikaa oli pelattu maalin syntyessä 7.09.

Kotkaniemen nimiin merkittiin alkujaan myös Carolinan avausmaali, mutta se muutettiin myöhemmin Jaccob Slavinin osumaksi. Maalissa Slavin laukoi siniviivan tuntumasta kohti maalia ja kiekko näytti ensin osuvan Kotkaniemen mailaan. Osuma toi Carolinan tasoihin toisessa erässä.

Haulan kausi päättyi, tuskin nähdään MM-kisoissa

Carolinan suomalaisista Sebastian Aho jäi ottelussa pisteittä. Jesse Puljujärvi oli toisen ottelun peräkkäin katsomossa ja Teuvo Teräväinen puolestaan kuntoutuu yhä käsileikkauksesta, mutta helsinkiläinen on palannut harjoituksiin jo luistelemaan. Suomalaismaalivahti Antti Raanta oli toipunut sairastumisesta ja oli toisena maalivahtina Frederik Andersenin pelatessa.

New Jerseyn suomalaishyökkääjä Erik Haula pelasi ottelussa lähes 15 minuuttia ja jäi tehopisteittä. Haula tuskin liittyy Suomen jääkiekkomaajoukkueen MM-ryhmään, sillä porilaisen sopimus New Jerseyn kanssa päättyi.

Carolina kohtaa seuraavaksi voittajan ottelusarjasta Toronto Maple Leafs–Florida Panthers, jota Florida johtaa voitoin 3–1.