Jenni Banerjee tähdittää AVAn tiistai-illan elokuvaa

Jenni Banerjee, 30, on tähdittänyt lukuisia suomalaisia elokuvia ja hakenut oppinsa legendaarisesta newyorkilaisesta Actors Studio Drama Schoolista. Myös parisuhde-elämä kukoistaa, sillä Banerjee on viihtynyt 16 vuotta vanhemman ohjaaja Olli Saarelan kainalossa jo jonkin aikaa.

Näyttelijätär Jenni Banerjee nähdään tänään AVAlla kello 21 elokuvassa Joensuun Elli. Banerjee on hakenut näyttelemiseen kansainvälistä otetta New Yorkista, jossa hän opiskeli menestyksekkäässä Actors Studio Drama Schoolissa.

Actors Studiossa opetetaan näyttelemistä metodinäyttelemisen keinoin. Siinä korostuu näyttelijän vahva eläytyminen rooliin omien tunteiden kautta.

Metodikoulutuksen ovat aiemmin saaneet muun muassa Marilyn Monroe, Al Pacino, Robert DeNiro ja Jack Nicholson. Banerjee on ensimmäinen Actor Studion käynyt suomalainen. Hän sai opintonsa loppuun vuonna 2008.

Jenni Banerjee oli neljä vuotta Helsingissä opiskellut valmis näyttelijä, kun hän lähti New Yorkiin. Metodiopinnoista Banerjee on pitänyt kovasti, mutta ymmärtää, että menetelmä ei sovi kaikkeen eikä kaikille.

– Metodikoulutus herkentää. Minulle se tekee näyttelemisestä ja roolihenkilöiden työstämisestä palkitsevampaa. Mutta jos tehdään jotain yhtään farssimpaa tai ronskimpia hahmoja, en halua ajatella metodia kuin ehkä joissain harjoitustilanteissa. Sitä pitää myös vähän aikaa opiskella, että sitä ymmärtää eikä käytä sitä väärin. Siitä tulee helposti sisäänpäin kääntynyttä terapiaa, jollei oikeasti ymmärrä sen tarkoitusta. Eivätkä kaikki halua sitä edes tehdä. Esimerkiksi brittiläinen traditio hakee näyttelemisen eri lähtökohdista ulkoisen kautta, kun metodi on sisältä ulos.

Rakkaus löytyi Suomesta

Tällä hetkellä Banerjee seurustelee suomalaisen ohjaajan Olli Saarelan kanssa. Pariskunnalla on ikäeroa 16 vuotta.

Banerjee ja Saarela kommentoivat suhdettaan ja ikäeroaan MTV3:n Viihdeuutisille joulun alla.

– Totta kai kannattaa kiinnittää huomiota ikäeroon, Jenni on paljon aikuisempi ja fiksumpi, monta kertaa saa nolostua ja hävetä kun liikutaan yhdessä kaupungilla, Saarela velmuili.

Myös selvästi rakastuneen näköinen Jenni vakuutti ettei ikäero häntäkään haittaa.

– Ikä on mielentila, se on sitä paljon enemmän kuin muuta. Kyllä parisuhteissa on paljon suurempiakin murheita mietittävänä kuin se, montako vuotta siinä on välissä, hän muotoili.

Joensuun Elli AVAn tiistaielokuvana 15.2. kello 21.00.

(AVA)

Kuvat: Lehtikuva

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja