Jenni, 28, etsi vakavaa suhdetta – seurustelee nyt seksityöläisen kanssa: "En ajattele, että hän tekee likaisia hommia"

Tamperelainen Juhani kertoo, mitä naiset hakevat seksityöntekijän makuuhuoneesta 3:19
Videohaastattelussa Jennin kumppani kertoo, mitä naiset hakevat seksityöntekijän makuuhuoneesta. MTV Uutiset haastatteli Juhania viime syksynä.

28-vuotiaan Jennin kumppani myy seksiä työkseen. Nyt hän kertoo anonyymisti, millaista seurustelu on seksityötä tekevän miehen kanssa.  

Viime kesänä Jenni haki itselleen seuraa netin kautta. Pitkässä deitti-ilmoituksessa hän painotti, että hakee pidempiaikaista ja vakavampaa kumppania. Yhden illan petikumppanit eivät olleet hänen makuunsa.

Pian viestiboksiin kilahti vastaus parinsadan kilometrin päästä. Jennin ilmoitus oli kiinnittänyt nelikymppisen Juhanin huomion.

Kävi ilmi, että Jenni ja Juhani tiesivät toisensa etukäteen. He olivat nähneet aiemmin ystäviensä järjestämissä illanvietoissa, mutta eivät koskaan olleet päässeet kunnolla keskustelemaan.

– Huumorintaju ja särmikkyys herättivät kiinnostukseni, ja se että Juhani ei mahdu stereotyyppisiin raameihin.

Suhde syveni vauhdilla, ja parin päivän viestittelyn jälkeen Jenni ajoi Tampereelle tapaamaan Juhania. Kun puheeksi tulivat työasiat, Juhani kertoi avoimesti myyvänsä seksipalveluja. Uutinen ei saanut Jenniä säikähtämään.

– Vaikka en olekaan aiemmin seurustellut seksityötä tekevän kanssa, se ei ollut minulle mikään ihmeellinen asia. 

Seksi muiden kanssa ei ole ongelma

Jennin kumppani tunnetaan alalla nimellä Juhani. Se ei kuitenkaan ole hänen oikea nimensä.

Juhani ei hanki koko elantoaan seksityöllä. Hän on akateemisesti koulutettu ja tekee päätyökseen koulutustaan vastaavia töitä. Hänellä, niin kuin Jennilläkin, on vapaamielinen ystäväpiiri, jossa on myös seksityötä tekeviä. 

Muutama vuosi sitten, kun rohkeutta oli kertynyt tarpeeksi, Juhani päätti kokeilla itsekin alaa ja on sillä tiellä edelleen. Palveluvalikoimassa on kaikkea seksuaalineuvonnasta BDSM-sessioihin ja bfe:stä (Boyfriend Experience) suuseksiin. 

On yksi asia, mitä Juhani ei sängyssä tee: hän ei itse pane eli tarjoa penetraatioseksiä peniksellä. Vaikka voisi kuvitella toisin, Jenni ei ole tämän rajanvedon takana.   

– Minun puolestani Juhanilla on vapaus harrastaa peniksellistä seksiä muidenkin ihmisten kanssa kuin minun, niin työssä kuin sen ulkopuolella. Se ei ole minulle mikään ongelma, mutta ymmärrän, että hänellä on omat rajansa ja arvostan niitä, Jenni pohtii.

Yksi asia on mietityttänyt 

Juhanilla on seksityötä varten oma toimisto tai käytännössä makuuhuone, joka sijaitsee hänen omakotitalonsa alakerrassa. Yläkerta on vapaa-aikaa varten, eikä asiakkailla ole sinne pääsyä. 

– Olen käynyt työhuoneella, ja se on minulle ihan tavallinen huone. En ajattele, että tuolla hän tekee niitä likaisia hommia. 

Oikeastaan ainoa asia, mikä Jenniä on suhteen aikana mietityttänyt, on ehkäisy. 

– Mietin ihan aluksi, miten ehkäisy hoidetaan seksityötä tekevän kanssa. Itselleni turvallisuus ja ehkäisyasiat ovat kuitenkin olleet aina tärkeitä. Keskustelujen kautta kävi ilmi, että myös Juhanille turvallisuus, ehkäisy ja omien rajojen vetäminen ovat tärkeitä. 

Mustasukkaisuuden taustalla tavalliset asiat

Jenni uskoo, että hän suhtautuisi seksin myymiseen jyrkemmin, jos olisi tottunut "perinteisempiin" parisuhteisiin. Hän on ollut jo useamman vuoden polyamorinen niin kuin myös Juhani. 

Polyamoria tarkoittaa elämistä usean ihmisen kanssa yhtä aikaa romanttisesti, seksuaalisesti tai kummallakin tavoin.

Nyt puolen vuoden seurustelun jälkeen Jenni pitää Juhania ensisijaisena kumppaninaan, vaikkakin heillä molemmilla on edelleen vapaus tapailla myös muita. 

– En ole polyamorinen sen takia, että minulla voisi olla monia suhteita kerralla. Haluan, että ihmissuhteiden muodostumista eivät rajoittaisi perinteiset ennakko-odotukset parisuhteelle. En koe kumppaneitani rajoitteina. 

Katso video: Espoolainen Tiia puhuu seksin myymisestä avoimesti: "Moni on hirveän yksin". Juttu jatkuu videon jälkeen...

Espoolainen Tiia puhuu seksin myymisestä avoimesti:"Moni on hirveän yksin" 6:21

Polyamoria on muokannut Jennin ajattelua ja opettanut käsittelemään mustasukkaisuutta. Hän uskoo, että siitä syystä Juhanin asiakkaat eivät aiheuta hänessä suuria tunteita.

 – Itse seksistä muiden kanssa en ole mustasukkainen. Toki se, että olen polyamorinen ei tarkoita sitä, että en olisi mustasukkainen ollenkaan.

Mustasukkaisuus ei kuitenkaan liity millään tavalla Juhanin työhön, vaan arkisempiin parisuhteen haasteisiin. Ne ovat sellaisia, joita jokainen parisuhde kohtaa.  

– Omat kipupisteeni ovat liittyneet ihan normaaleihin asioihin, kuten esimerkiksi riittämättömyyteen ja sen tyyppisiin tunteisiin.  

Jenni ei häpeä, mutta ei huutelekaan  

Jenni suhtautuu seksityöhön niin kuin mihin tahansa muuhun työhön. Hän toivoo, että Juhani nauttii työstään, eikä rasita itseään liikaa, jotta ei uuvu.

Vaikka Juhani, Jenni ja heidän ystäväpiirinsä suhtautuvat seksityöhön avoimesti, ympäröivä yhteiskunta ei ole aina yhtä armollinen. Seksityön ajatellaan usein olevan laitonta, ja se nähdään usein likaisena tai muuten vääränä. 

– Ihmisillä on todella usein väärä käsitys siitä, mitä siinä tapahtuu ja mitkä asiat ovat oleellisia. Fyysinen suorite harvoin on keskiössä.

Jenni ei piilottele tai häpeä poikaystävänsä ammattia, vaikkakin pienten lastensa vuoksi hän ei näe tarvetta "huudella" asiasta. Hän itse pitää ammatinvalintaa mielenkiintoisena. 

– Jos joku tulisi kysymään, että tekeekö Juhani seksityötä niin vastaisin, että kyllä. Jos siitä seuraisi arvostelua, niin olisin valmis sen kohtaamaan. En missään nimessä koe tarvetta peitellä tai valehdella. 

– Se on tärkeintä, että ihminen nauttii työstään, eikä kuormitu. On toksinen ajatus, että ne ihmiset, jotka tekevät seksityötä olisivat jotenkin rikki.

Stereotypioiden oikominen on Jennille ennestään tuttua, sillä polyamorisena hän kohtaa niitä itsekin. Usein polyamoria on liitetty useisiin seksikumppaneihin ja nähdäänkin ennen kaikkea seksuaalispainotteisena.  

– Herkästi luullaan, että minulla on koko ajan kierrossa monta eri ihmistä tai paneskelen kymmenien kanssa.

Seksityön ytimessä kohtaaminen ja kuuntelu

Vaikka Jenni on Juhanin kautta tutustunut seksityöhön, hän ei ole itse innostunut kokeilemaan ammattia. 

– En pystyisi itse seksityöhön, koska minulle on haastavaa päästää ihmisiä lähelle. En tykkää siitä, jos joku vieras ihminen koskee. Se tekisi seksityöstä varmaan aika hankalaa, Jenni naurahtaa.

– Toisaalta taas en näkisi itseäni toimistolla tietokoneella istumassa kahdeksasta neljään eli sekään ei olisi minun juttuni, hän jatkaa.  

Juhanin ammatin myötä Jenni on itse havahtunut siihen, mitä eroja sukupuoli tuo työhön. 

– Monet ajattelevat, että kyllähän nainen saa seksiä aina kun haluaa ja miksi siitä pitäisi maksaa. Mutta se itse seksi ei aina todellakaan ole se pointti, vaan se, että tulee oikeasti kohdatuksi ja nähdyksi. 

Kohtaamisen taito onkin Juhanissa yksi niistä piirteistä, johon Jenni alun perin rakastui. 

– Mielestäni Juhani on poikkeuksellisen hyvä luomaan turvallista ilmapiiriä. Minulla on hänen kanssaan tunne, että voin luottaa häneen. 

Lue myös:

    Uusimmat