Jenkkisivusto vertaa Suomen koululaitosta amerikkalaiseen: ”Suomalaislapsilla lähes olematon määrä kotiläksyjä”

Uutissivusto ATTN jakoi videon, jossa esitellään suomalaisen ja amerikkalaisen koulujärjestelmän eroja. Videota on jaettu jo kymmeniä tuhansia kertoja.

”Koulua käydään tuntimääräisesti vähemmän, mutta suomalaiset pärjäävät silti kansainvälisellä tasolla parhaiten koko maailmassa”, kertoo uutissivusto. Amerikkalaisille suomalaisen koulujärjestelmän toimivuus aiheuttaa edelleen suurta ihmetystä.

Uutissivuston mukaan Suomessa lapset saavat amerikkalaislapsiin verraten lähes olemattoman määrän kotitehtäviä. Suomalaislapset toki tekevät läksyjä, mutta määrä on huomattavan pieni verrattuna amerikkalaisten kotitehtäviin.

Amerikkalainen toimittaja kysyy videolla suomalaisopettajalta, mitä lapset oikein tekevät kaikella vapaa-ajallaan:

– Entä jos lapset haluavat vain kiipeillä puissa?

– Silloin he opettelevat kiipeilemään puissa, ensimmäisen luokan opettaja Anna Hart vastaa.

Toinen suomalainen opettaja, Pasi Sahlberg, kertoo videolla, että Suomessa kiinnitetään paljon enemmän huomiota lasten hyvinvointiin, terveyteen ja onnellisuuteen.

Suomessa välitunti on jokaisen 45 minuuttisen oppitunnin jälkeen. 15 minuuttia on varattu leikkimiselle ja pelaamiselle pihalla. Ensimmäisenä vuotenaan pienet oppilaat käyvät koulua vain muutaman tunnin päivässä – yhteensä noin 20 tuntia viikossa.

Samaan aikaan amerikkalaislapset tekevät jopa kolminkertaisen määrän läksyjä koulupäivän jälkeen, mikä on pois muun muassa lapsen harrastuksista ja ulkona olemisesta. Läksyjen määrä on jopa noussut puheenaiheeksi rapakon toisella puolella – sen on jopa tutkittu olevan liian suuri nuorimmille oppilaille.

– Kun lapset käyttävät kaiken aikansa läksyihin, on se pois heidän oikeasti tärkeämmistä oppimista kehittävistä asioista, kuten ulkona leikkimisestä ja uusien ystävien saamisesta, kommentoi psykologi Stephanie Donaldson-Pressman.

Aiemmin muun muassa Huffington Post on kehunut suomalaista koulujärjestelmää.

Lähde: ATTN

Lue myös:

    Uusimmat