Jenkkifestivaali määritteli lippujen hinnat ihonvärin perusteella – joutui kohun keskelle

Afrofuture-festivaali ilmoitti lippujen maksavan vaaleaihoiselle 40 dollaria ja tummaihoisille 20 dollaria.

Yhdysvaltojen Detroitissa järjestettävä Afrofuture-festivaali joutui kohun keskelle, kun se päätti hinnoitella tapahtumansa ihonvärin perusteella. Afrofuture Youth -hyväntekeväisyysjärjestölle varoja keräävä tapahtuma laittoi lipuilleen kaksi eri hintaluokkaa – tummaihoiselle kävijälle lippu olisi ollu 20 dollaria ja valkoihoiselle 40 dollaria. 

Hinnoittelua järjestö perusteli sillä, että he halusivat edistää tasa-arvoa nimenomaan tummaihoisille nuorille.

– Tapahtumat, jotka ovat usein suunniteltu marginalisoiduille mustavalkoisille yhteisöille, voivat olla helposti valittavissa kulttuuri-, raha- ja luokanoikeuksien haltijoiden kanssa, järjestö kommentoi.

Paikallinen artisti Tiny Jag perui esiintymisensä festivaalissa kuultuaan hinnoittelusta. CNN:lle hän kommentoi, ettei halua edistää ideologiaa, jossa joku on toista tervetulleempi tapahtumaan.

– En ole koskaan nähnyt vihan toimivan, en ymmärrä sitä.


Hinnoittelu on sittemmin muutettu kaikille samanlaiseksi, ja nyt jokainen festivaalikävijä pulittaa lipustaan 20 dollaria. Järjestö tiedotti asiasta Twitterissä. Kirjoituksessaan järjestö kertoi saaneensa uhkauksia "valkoiselta ylivallalta" ja olevansa huolissaan nuorten näkemistä rasistisista kommenteista.

Lähde: CNN

Lue myös:

    Uusimmat