Fyre-skandaalifestivaalin järjestäjä väittää myyneensä ensimmäisen lippuerän loppuun – some repesi: "Kuka helvetissä osti näitä lippuja?"

Aina ei voi mennä putkeen, ei edes joka kerta! – Listasimme pieleen menneet festarit 1:13
Katso videolta pieleen menneiden festareiden tunnelmia.

Billy McFarlandin mukaan Fyre-festivaalin jatko-osan lipunmyynti olisi lähtenyt käyntiin lupaavasti.

Pahamaineisen Fyre-musiikkifestivaalin ilmoitettiin aiemmin tänä vuonna saavan jatkoa. Sunnuntaina 20. elokuuta aiemman katastrofifestivaalin johdosta vankilatuomion saanut järjestäjä Billy McFarland ilmoitti sosiaalisen median tileillään lippujen myynnin seuraavalle Fyre-festivaalille alkaneen.

Tiistaina 22. elokuuta McFarland ilmoitti niin ikään sosiaalisessa mediassa, että Fyre-festivaalin ensimmäinen lippuerä olisi jo myyty loppuun. 

 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Fyressa kyse on ihmisistä, jotka ympäri maailman kokoontuvat yhteen tehdäkseen mahdottomasta mahdollista. Tällä kertaa meillä on uskomaton tuki, McFarland kirjoittaa päivityksessään, kuvaillen Fyrea "historian puhutuimmaksi festivaaliksi".

– Teen sitä mitä rakastan työskennellen samalla mitä parhaimpien logistiikka- ja infrastruktuuriyhteistyökumppaneiden kanssa. Lisäksi, kaikki lipputulot tullaan pitämään tallessa, kunnes lopullinen päivämäärä julkistetaan.

Lippujen hinnat lähtevät festarin nettisivujen mukaan noin 500 dollarista, ja päätyvät noin 8000 dollariin. McFarlandin ilmoituksen mukaan seuraava Fyre-festivaali olisi tarkoitus järjestää "jossain päin" Karibiaa vuoden 2024 lopulla. Tarkkaa päivämäärää tai artisteja ei ole julkistettu.

McFarlandin ilmoitus on kerännyt Instagramissa runsaasti epäileviä kommentteja.

– En tiedä, kumpi on uskomattomampaa: se, että hän tekee tämän uudelleen vai se, että on ihmisiä, jotka lankeavat tähän taas. Joka tapauksessa, seuraava Netflix-dokkari tulee olemaan hyvä!

– Kuka helvetissä osti näitä lippuja? Nauttivatko he siitä, että saavat polttaa rahansa tuhkana tuuleen?

– Titanic on myös historian puhuttavin risteily.

Alkuperäinen Fyre-festivaali vuoden 2017 huhtikuussa jäi historiaan surullisenkuuluisalla tavalla tapahtumana, joka meni kammottavasti pieleen. Bahamalla järjestettyä Fyre-festivaalia markkinoitiin tuolloin ylellisenä musiikkifestivaalina, jonka lipuista sai maksaa maltaita, sadoista dollareista tuhansiin dollareihin.

Lipun ostaneille luvattiin tuolloin muun muassa luksusmajoitus, yksityisiä hiekkarantoja, huippukokkien valmistamaa ruokaa sekä musiikkielämyksiä.

Todellisuus oli kuitenkin toinen. Jäätäviä summia lipuistaan pulittaneet festarivieraat majoittuivat tavallisissa teltoissa patjoilla, jotka olivat kastuneet sateesta.

Huippukokkien valmistama ruoka sen sijaan oli leipää juustoviipaleilla. Myös useat artisteista, joiden oli tarkoitus esiintyä festareilla, vetäytyivät huonon suunnittelun takia. Pahamaineisesta festivaalista on tehty muun muassa Netflix-dokumentti Fyre: The Greatest Party That Never Happened.

McFarland sai festivaalin järjestäjänä kuuden vuoden vankilatuomion sijoittajien huijaamisesta sekä petoksesta. Hänet vapautettiin vankilasta jo toukokuussa 2022 ja sittemmin McFarland on suorittanut

yhdyskuntaseuraamusta ja ollut valvotussa vapaudessa. McFarlandin lisäksi festivaalia oli operoimassa muun muassa räppäri Ja Rule, joka on irtisanoutunut täysin osallisuudestaan Fyren jatko-osaan.

Lue myös:

    Uusimmat