Mainos

Jemenissä iskettiin lähelle kymmenientuhansien ihmisten mielenosoitusta

Kymmenettuhannet jemeniläiset kokoontuivat tänään mielenosoitukseen maan pääkaupungin Sanaan keskustaan tukemaan kaupunkia hallitsevia huthikapinallisia, kertovat muun muassa Guardian ja BBC.

Kyseessä oli yksi suurimmista mielenosoituksista sen jälkeen, kun Jemenin sisällissota syttyi viime vuonna.

Sanaassa asuva politiikan asiantuntija Hisham al-Omeisy kertoi BBC:lle, että mielenosoituksessa oli lähes 100 000 ihmistä.

Pian sen jälkeen raportoitiin lähimaastossa saudien johtaman liittouman koneiden pudottaneen pommeja, BBC kertoo.

– Yhtäkkiä saudien koneet alkoivat kierrellä yläpuolellamme, ja kuten aina, luulimme, että ne vain lentäisivät ohi ja yrittäisivät pelotella väkijoukkoa, Hisham al-Omeisy sanoi BBC:lle.

– Yhtäkkiä ne alkoivat pommittaa ja ihmiset juosta. Ryntäsin pois alueelta. Ihmiset kirkuivat... Koska kaikki ovat hyvin aseistettuja, he alkoivat ampua AK-47-aseillaan ja konekivääreillään taivaalle.

Sodassa tuhansia siviiliuhreja

Uutistoimisto Reutersin mukaan iskut oli kohdistettu 600 metrin päässä mielenosoituspaikasta sijaitseviin presidentin rakennuksiin. Reutersin mukaan kukaan ei loukkaantunut. 

Jemenin kansainvälisesti tunnustettua hallintoa tukevat saudit ovat tehneet ilmaiskuja kapinallisia vastaan Jemenissä maaliskuusta 2015 asti.

Saudien liittoumaa on kritisoitu siviiliuhreja vaatineista ilmaiskuista.

Torstaina Lääkärit ilman rajoja -järjestö ilmoitti evakuoivansa henkilökuntansa kuudesta Pohjois-Jemenin sairaalasta sen jälkeen, kun ilmaisku tappoi sen sairaalassa 19 ihmistä.

Myös Yhdysvaltojen armeija kertoi tänään, että se on leikannut henkilöstönsä määrää, joka tukee saudiliittouman ilmasodankäyntiä, uutistoimisto AFP kertoi. Taustalla on sama arvostelu saudi-iskujen siviiliuhreista.

YK:n mukaan yli 6500 ihmistä, joista suurin osa on siviilejä, on tapettu viime maaliskuun jälkeen ja yli 80 prosenttia Jemenin asukkaista tarvitsee humanitääristä apua, kertoo AFP.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.