Mainos

Jeltsinin lähettilään etsinnät jatkuvat

Tshetshenian viranomaiset ilmoittivat tänään pidättäneensä kaksi ihmistä, joita epäillään sekaantumisesta Venäjän presidentin erityislähettilään sieppaukseen. Etsinnät erityislähettiläs Valentin Vlasovin löytämiseksi eivät kuitenkaan ole toistaiseksi tuottaneet tulosta.

Vlasov, presidentti Boris Jeltsinin erityislähettiläs, siepattiin perjantaina Tshetsheniassa. Sekä venäläiset että tshetshenialaiset viranomaiset ovat kertoneet pitävänsä sieppausta yrityksenä vahingoittaa Venäjän ja Tshetshenian suhteita.

Lauantaina pidätettiin Tshetsheniassa Vlasovin venäläinen henkivartija sekä autonkuljettaja, joka on tshetsheeni. Autonkuljettajan epäillään auttaneen Vlasovin sieppaajia, kertoi venäläinen uutistoimisto Interfax. Henkivartija taas joutuu kuulusteluissa selittämään, miksi hän ei tehnyt vastarintaa sieppaajille.

Tshetshenian presidentti Aslan Mashadov lupasi tänään että Tshetshenian hallitus tekee kaikkensa Vlasovin löytämiseksi ja vapauttamiseksi.
-Esitämme myös anteeksipyynnön Venäjän hallitukselle ja Vlasoville henkiläkohtaisesti. Sieppaus tapahtui meidän alueellamme ja olemme siitä vastuussa, Mashadov sanoi.

Vlasov on merkittävä vaikuttaja Moskovan yrityksissä löytää pysyvä ratkaisu Tshetshenian ja Venäjän kiistoihin. Venäjä veti joukkonsa Tshetsheniasta 1996 kaksi vuotta jatkuneiden taistelujen jälkeen, mutta ei ole myöntynyt Tshetshenian itsenäisyysvaatimuksiin. Sieppaukset ovat yleisiä Tshetsheniassa, ja myös kansainväliset avustusjärjestöt ovat joutuneet rajoittamaan toimiaan Tshetsheniassa niiden takia.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.