Jelena Välbeltä hämmentävää puhetta Neuvostoliitosta – "Toivoisin monia asioita"

Venäjän hiihtopomo Jelena Välbe kohahdutti jälleen kommenteillaan. Välbe totesi Sport-Expressin haastattelussa, että hän toivoisi monia asioita takaisin Neuvostoliitosta.

Venäläismedian haastattelussa kuulosteltiin Välbeltä tulevasta maastohiihdon Venäjän cupin Syktyvkarin kisaviikonlopusta. Välbe lensi paikalle lennolla, jonka aikataulu vaihtui kahdesti. Venäläiseltä kysyttiin, onko hän koskaan joutunut koskaan odottamaan pitkään lentokentällä.

– Olet nuori, et varmasti muista Neuvostoliittoa. Silloin ei ollut mitään tekemistä. Odotushuoneita ei ollut ollenkaan. Muistan hyvin, kun nukuimme laatikoiden päällä, jos oli pitkiä myöhästymisiä, Välbe kertoi.

– Saattoi mennä myös niin, että löysit paikan rappujen alta, levitit sanomalehden ja vietit yön siellä. Tarinoita, ne ovat kyllä villejä. He eivät koskaan kertoneet, että aikataulu muuttui useilla tunneilla. Juuri kuin nyt, ensiksi kahdella tunnilla, sitten seuraavalla kahdella ja niin edelleen, Välbe jatkoi.

Välben mukaan yleisesti Neuvostoliitossa ei kerrottu myöhästymisistä. Lentokoneissa oli tuolloin kanoja, kananmunia ja lentokenttä sekä matkustamo tuoksui niiltä. Välbellä on siltikin positiivinen asenne Neuvostoliittoa kohtaan.

– Jokaisella on tietenkin mielipiteensä. Minulla on hyvin positiivinen. Toivoisin monia asioita takaisin Neuvostoliitosta, Välbe sanoi.

Aiemmin Vladimir Putinia ylistäneillä kommenteilla hämmentänyt Välbe antoi myös esimerkkejä.

– Urheiluliitto ei voinut koskaan sanoa urheilijoille, että he eivät voi lentää, koska ei ole tarpeeksi rahaa lentolippuihin. Tai sitten lasten urheilukoulussa vanhemmat ostaisivat itse varusteita. Meillä oli kokonaisvaltainen valtion tuki, Välbe totesi.

Välbeä vaadittiin Putin-kommenttien jälkeen sivuun kaikista mahdollisista kansainvälisen hiihtourheilun tehtävistä tulevaisuudessa. Välbe oli pitänyt Putinista ylistävän puheenvuoron, joka oli aiheuttanut suuttumusta lajipiireissä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja