Jelena Välbelle riitti – ryhtyy toimiin Aleksandr Bolshunovin ja toisen venäläishiihtäjän osalta

Venäjän hiihtoliiton puheenjohtaja Jelena Välbe on saanut tarpeekseen Aleksandr Bolshunovin ja Sergei Ustjugovin nokittelusta. Legenda aikoo pitää kaksikolle "kasvatuksellisen puhuttelun".

Venäläisten hiihtotähtien Bolshunovin ja Ustjugovin välillä on räiskynyt. Konflikti leimahti joulukuussa Krasnogorskissa Venäjän cupin sprinttikilpailussa, kun Bolshunov leikkasi Ustjugovin eteen. Ustjugov kieltäytyi kättelemästä ja raivosi kisan jälkeen Bolshunoville, joka sai suullisen varoituksen, mutta ei menettänyt voittoaan.

Tuonnemmassa joulukuisessa kisassa kaksikko kolaroi keskenään kovavauhtisessa laskussa ja kumpikin päätyi naama edellä lumeen. Bolshunov, jonka kasvot menivät ruhjeille, sanoi vastustajansa kiilanneen hänet tarkoituksellisesti kumoon.

Venäjän hiihtoliiton puheenjohtaja Jelena Välbe on kommentoinut kaksikon sapelien kalistelua jo aiemmin ja moittinut Bolshunovia ja Ustjugovia "pässeiksi".

– Uskon, että he kommunikoivat keskenään ja ratkaisevat kaikki ongelmansa, Välbe sanoi joulukuussa Match TV:lle.

Vaikuttaa kuitenkin siltä, että ongelmia ei ole saatu ratkaistua. Välbe latasi Match TV:lle suorat sanat, kun häneltä kysyttiin, aikooko hän pitää Bolshunoville ja Ustjugoville kasvatuksellisen puhuttelun.

– Tietysti, aion keskustella molempien kanssa tästä aiheesta. Tilanne ei ole vielä hyvä, Välbe sanoi ja teki perään selväksi, että kahnaus on saatava loppumaan.

Välbe ei ollut aiemmin paikalla kaksikon ottaessa yhteen, mutta totesi miettineensä, että "jätkät, oletteko järjiltänne?" Välbe kritisoi myös tuomaristoa, jonka olisi pitänyt hänen mukaansa pysäyttää nahistelu alkuunsa, antaa molemmille varoitus, "ja kaikki olisivat rauhoittuneet".

Sport-Ekspressille Välbe sanoi pitävänsä Bolshunovin ja Ustjugovin käyttäytymistä "epäurheilijamaisena", eivätkä hänen mukaansa tosifanit tarvitse moista, vaikka legenda ymmärtääkin tähtien konfliktin auttavan hiihtoa saamaan uusia seuraajia.

Venäläishiihtäjillä ei ole ainakaan toistaiseksi Ukrainan sodan aikana asiaa kansainvälisiin kilpailuihin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja