Jehovan todistajien valtakunnansalin polttamisesta epäilty vangittiin – taustalla ilmeisesti aiempaa vainoamista ja pahoinpitely

Varsinais-Suomen käräjäoikeus on vanginnut miehen, jota epäillään Jehovan todistajien valtakunnansalin polttamisesta Pöytyällä viime viikonloppuna.

Miestä epäillään törkeästä tuhotyöstä sekä törkeän tuhotyön yrityksestä, koska hän oli poliisin mukaan yrittänyt sytyttää rakennuksen myös jo viikkoa aiemmin. Poliisi on kertonut, että mies on kuulusteluissa myöntänyt teot.


Keski-ikäinen mies on aiemmin ollut seurakunnan jäsen, mutta eronnut joitakin vuosia sitten. Poliisin mukaan teon motiivi näyttää liittyvän miehen kiistoihin erään seurakunnan jäsenen kanssa, ei seurakuntaan laajemmin.

Kuulusteluissa mies oli kertonut, että seurakunnan jäsen oli puhunut hänestä pahaa ja levittänyt perättömiä tietoja.

– (Epäilty) on kohdistanut yksittäiseen seurakunnan jäseneen jonkinasteista vainoamista ja häntä epäillään seurakunnan jäseneen kohdistuneesta pahoinpitelystä, poliisi kertoi tiedotteessa.

Epäilty kuvaili tekoaan yksityiskohtaisesti

Poliisi pääsi epäillyn jäljille, kun pahoinpitelyn uhri otti poliisiin yhteyttä. Kuulusteluissa epäilty on poliisin mukaan kertonut yksityiskohtaisesti muun muassa siitä, miten käytti palavaa nestettä valtakunnansalin sytyttämiseen.

Noin 150-neliöinen rakennus tuhoutui perjantain vastaisena yönä alkaneessa palossa korjauskelvottomaksi. Törkeästä tuhotyöstä tuomitaan rikoslain mukaan vähintään kahden ja enintään kymmenen vuoden vankeusrangaistus.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja