Jehovan todistajien valtakunnansalin polttamisesta syytetylle miehelle vaaditaan ehdotonta vankeusrangaistusta – motiivina kiista seurakunnan jäsenen kanssa

Valtakunnansali tuhoutui kokonaan elokuussa syttyneessä palossa. Poliisi kertoi, että mies myönsi teot kuulusteluissa.

Syyttäjä vaatii ehdotonta vankeusrangaistusta miehelle, jonka syytetään polttaneen Pöytyällä sijainneen Jehovan todistajien valtakunnansalin elokuun lopulla.

Syyttäjän mukaan mies kiipesi tikkaita pitkin rakennuksen välikatolle ja valeli sinne noin viisi litraa bensiiniä. Bensiiniä oli valeltu myös seinään ja takaovelle.

Tulen mies sytytti syyttäjän mukaan mukanaan tuomalla sytyttimellä.

Rakennus tuhoutui kokonaan ja palosta aiheutui rakennuksen omistajalle, Jehovan todistajien Turun seurakunnalle, noin 130 000 euron vahinko.

Syyttäjän mukaan teko oli omiaan aiheuttamaan yleistä hengen tai terveyden vaaraa.

– Tuleen sytytetyn rakennuksen välittömässä läheisyydessä on sijainnut metsää, useita ulkorakennuksia ja asuttu asuinkiinteistö noin 30 metrin päässä, haastehakemuksessa sanotaan.

Kirjallisena todisteena oikeudenkäynnissä on muun muassa syytetyltä kotietsinnässä löytynyt kanisteri ja sytytin.

Syyttäjän mukaan mies oli yrittänyt valtakunnansalin polttoa aiemminkin.

Viittä päivää ennen rakennuksen tuhoutumista mies oli syyttäjän mukaan valellut bensiiniä muun muassa ilmalämpöpumpun päälle ja rakennuksen oveen ja sytyttänyt sen palamaan.

Palo oli sammunut itsekseen, mutta ehtinyt vaurioittaa ilmalämpöpumppua ja rakennusta.

STT ei ole saanut käräjäoikeudelta miehen kirjallista vastausta. Poliisi on kertonut aiemmin, että kuulusteluissa mies on myöntänyt teot.

Poliisin mukaan syytetty oli ollut seurakunnan jäsen, mutta eronnut

Poliisin mukaan mies on aiemmin ollut seurakunnan jäsen, mutta eronnut joitakin vuosia sitten. Poliisin mukaan teon motiivi näyttää liittyvän miehen kiistoihin erään seurakunnan jäsenen kanssa, ei seurakuntaan laajemmin.

Kuulusteluissa mies oli kertonut, että seurakunnan jäsen oli puhunut hänestä pahaa ja levittänyt perättömiä tietoja.

Tänään alkaneessa oikeudenkäynnissä miestä syytetään tuhotyön ja tuhotyön yrityksen lisäksi pahoinpitelystä ja kahdesta kotirauhan rikkomisesta, joissa uhrina on ollut sama mies.

Syyttäjän mukaan syytetty oli keväällä käynyt potkimassa toisen miehen ovea ja lyönyt tänä päähän ja kasvoihin.

Lue myös:

    Uusimmat