Jättiyllättäjä Jukurit harppasi SM-liigan kärkikolmikkoon – TPS:lle kalkkia nieluun

Jääkiekon SM-liigan alkukauden piristysruiskeisiin lukeutunut Jukurit oli vedossa Mikkelissä ja kukisti Turun Palloseuran 2–1.

Mikkeliläisten voiton takeena oli räväkkä alku: Teemu Henritius ampui ylivoimalla isännät 1–0-johtoon viiden minuutin jälkeen ja Julius Vähätalo kiitti Miika Roineen syötöstä nopean vastahyökkäyksen päätteeksi reilun 10 minuutin kohdalla.

TPS:n Teemu Väyrynen iski lopussa kavennuksen ilman maalivahtia, mutta tasoihin turkulaiset eivät onnistuneet nousemaan. Jukurit onnistui samalla ensimmäistä kertaa kukistamaan TPS:n varsinaisella peliajalla kaudella 2016–17 käynnistyneen SM-liigataipaleensa aikana.

Pienellä budjetilla operoiva Jukurit nousi peräti SM-liigan kolmossijalle. Mikkeliläisillä on kahdeksasta ottelusta kasassa 15 pistettä. Yhdeksäntenä oleva TPS on kerännyt seitsemästä ottelusta 10 pinnaa.