TPS-hyökkääjä latoi hatullisen SM-liigassa – Ilveksen surullinen Turku-putki jatkuu

Scott Kosmachuk palasi ryminällä TPS-kokoonpanoon – hattutemppu Ilveksen nuottaan 2:13
Katso tästä Kosmachukin koko kimara!

TPS kaatoi Ilveksen Turussa tapaninpäivän merkeissä lukemin 4–1. Kanadalaishyökkääjä Scott Kosmachuk palasi kentälle lähes kahden kuukauden tauon jälkeen ja tinttasi peräti hattutempun.

Avauserä oli ottelussa maaliton. Keskimmäisessä alkoikin sitten tapahtua. Loppuvuodesta lähes yliluonnollisella ylivoimaprosentilla illasta toiseen tulosta tykitellyt Ilves hukkasi omat paikkansa. TPS puolestaan tinttasi kahdesta ensimmäisestä yrityksestään kiekon sisään.

Toisessa erässä turkulaisten molemmista maaleista vastasi kanadalainen Scott Kosmachuk, joka teki paluun peräti seitsemän viikon loukkaantumishuilin jälkeen.

Kosmachuk oli osunut alkukaudella 16 ottelussa vain kerran.

Päätöserä alkoi TPS-fanien kannalta satumaisesti. Kosmachuk karkasi läpiajoon ja viimeisteli hattutempun Ilveksen verkkoon. Hyökkääjä nelinkertaisti maalimääränsä vain 15 peliminuutin sisään.

Katso Kosmachukin hattutemppu pääkuvan videolta!

Ilveksen voimahyökkääjä Tommi Tikka kavensi kauden yhdeksännellään muutamaa minuuttia ennen loppusummeria. Aarne Intonen kuittasi ratkaisun seuraavassa vaihdossa tyhjään Ilves-nuottaan.

Joukkueet kohtasivat toista kertaa tällä kaudella. Ensimmäinen taisto lokakuussa päättyi TPS:lle 1–0. Ilves on hävinnyt Turussa nyt viidesti peräkkäin TPS:lle. Edellinen Ilveksen voitto Turkuhallista on viime vuoden joulukuulta.

TPS nousi 55 pisteeseen. Ilves on vain pisteen edellä turkulaisia.

SM-liigassa pelataan maanantaina täysi seitsemän ottelun kierros. Muut ottelut alkoivat myöhemmin.