Jättimäinen yllätys MM-kisoissa – Hirscher sysättiin valtaistuimelta sadasosalla!

Alppihiihdon MM-kilpailut Sveitsin St. Moritzissa jatkuivat jättimäisellä yllätyksellä, joka hiveli kotiyleisöä.

Isäntämaan 23-vuotias Luca Aerni valloitti maanantaina miesten alppiyhdistetyn kilpailun. Hän ei ole koskaan ollut palkintopallilla maailmancupissa, mutta tänään kaiki osui kohdalleen.

Aerni oli syöksyosuuden jälkeen sijalla 30, mutta tykitti pujottelun aivan hirvittävällä vauhdilla ja nousi sensaatiomaiseen voittoon. Hän kukisti alppihirmu Marcel Hirscherin vain yhdellä sadasosalla. Hirscher voitti kaksi vuotta sitten Beaver Creekin kisoissa superalppiyhdistetyn kilpailun, joten hänet sysättiin niukimmalla mahdollisella erolla valtaistuimelta.

Hirscher oli syöksyosuuden jälkeen sijalla 28 ja hänellä oli lähdössä Aerniin nähden etumatkaa 31 sadasosaa. Kolmanneksi sijoittui myös sveitsiläinen yllättäjä, Mauro Caviezel, joka oli vain kuusi sadasosaa Aernia hitaampi. Hän oli syöksyosuuden jälkeen sijalla 14.

Caviezel on osallistunut urallaan 47 maalimancupin kisaan ja hänen paras sijoituksensa on Aernin tavoin viides.

Sveitsi on ollut koti-MM-kisoissaan hirmuiskussa, naisten ja miesten kisat yhteenlaskettuna isännillä on tähän mennessä jo kolme kultaa, yksi hopea ja kaksi pronssia. Itävalta on mitalitaulukossa toisena, Hirscher nosti kokonaismäärän viiteen.

Lue myös:

    Uusimmat