Jasmin Voutilaisen äidille selvisi totuus näyttelijän velkakierteestä, kun haastemies oli ovella

8:53
Jasmin Voutilainen avautuu julkisuuden varjopuolista.

Jasmin Voutilaisen velat saivat alkunsa osamaksulla hankitusta puhelimesta. 

Salatut Elämät -sarjasta tuttu näyttelijä Jasmin Voutilainen, 24, on kertonut avoimesti julkisuudessa velkakierteestään. Nyt näyttelijä otti jälleen asiaan kantaa tiistaina 7. heinäkuuta, kun hän oli Facebookia selatessa törmännyt viestiin, jossa kyseltiin, että mistä voi saada pikavipin helpoiten.

Voutilainen puhui asiasta eilen julkaistuissa Instagram Stories -videoissa, jotka säilyvät tilillä 24 tuntia. 

– Älä koskaan ota mitään pikavippejä tai osamaksuja. Kun niille antaa pikkusormen, niin ne vie koko käden, Voutilainen neuvoo tiukasti videolla. 

Kaikki alkoi osamaksusta

Voutilaisen velkakierre sai alkunsa, kun hän hankki itselleen 18-vuotiaana puhelimen osamaksulla. Pian hän tajusi, että osamaksulla saa myös muuta materiaa.

Parin kymmenen euron summat tuntuivat yksistään pieneltä, mutta pian summa kasvoi, kun hän oli hankkinut osamaksuja sieltä täältä. Voutilainen ei ollut tuolloin vielä työelämässä ja hän asui vanhemmillaan. 

Aikaa kului ja Voutilainen tajusi, ettei hänellä ole varallisuutta maksaa laskuja. Postiluukusta alkoi tulla laskuja eri luottoyhtiöiltä ja perintätoimistoista. Siinä hetkessä Voutilainen koki helpommaksi kieltää totuuden ja olla avaamatta kirjeitä. Vaikka Voutilainen yritti elää sillä ajatuksella, velat pyörivät kokoajan mielessä. 

Hänen äitinsä oli ihmetellyt kirjeitä, mutta Voutilainen oli kertonut kaiken olevan hoidossa. Totuus kuitenkin lopulta valkeni, kun heidän kotitalonsa ovikello soi. Oven takana seisoi käräjäoikeuden virkamies. 

– Hän oli tuomassa minulle vireilletuloilmoituksen, haastehakemuksen velkojalta. Siinä kohtaa myönsin äidilleni, että ote on lipsunut ja olen kusessa. 

Vielä tuolloin Voutilainen ei pystynyt katsomaan totuutta silmiin ja hän jätti laskut maksamatta. 

– Elin sillä asenteella, että nämä menevät nyt ulosottoon ja ajatuksella, että mitään ei olisi tapahtunutkaan. 

Tabu rikottavaksi

Nyt, vuosia myöhemmin Voutilainen on laittanut asiat järjestykseen. 

– Suosta olen noussut ja asia ei enää stressaa minua. Onneksi on töitä, niin olen saanut helpotettua tilanteesta. Kyllähän se on monesti suorastaan v*tuttanut maksaa 18-vuotiaana ostettua biletoppia, mutta turha sitä on valittaa, kun ei se asia sillä parane, Voutilainen toteaa videolla. 

Näyttelijä haluaa puhua asiasta avoimesti, jotta hänen tarinansa voisi toimia varoittavana esimerkkinä ja vertaistukena. Voutilainen myös haluaisi, että leima, jota velkaantunutta kohtaan usein luodaan, häviäisi. 

– Kun julkisuudessa saa kuvan, että velkojen takia olet nolo tai epäonnistunut, niin sitä vähemmän siitä uskaltaa puhua ääneen. Jos pystyn auttamaan ketään tai antamaan vertaistukea kokemuksellani, niin se lämmittää sydäntä. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja