Jarmo Kekäläinen on ison päätöksen äärellä – Patrik Laineen uusi NHL-luotsi selviää pian

Tulosruutu: Vegas Golden Knights rynnisti finaaleihin ja päätti Dallas Starsin kauden murskavoitolla

Columbus Blue Jacketsin GM eli seuran kiekko-osaston pomo Jarmo Kekäläinen on nyt ison päätöksen äärellä NHL:ssä. Kenestä tulee seuran uusi päävalmentaja? The Ahtleticin toimittajan Aaron Portzlinen mukaan asia saattaa ratketa jo parin päivän sisällä.

Kekäläinen palasi maanantaina takaisin Yhdysvaltoihin Suomen vierailun jäljiltä. Kekäläinen seurasi viikonloppuna jääkiekon miesten MM-kisojen ratkaisuhetkiä Tampereella.

– Kekäläisen mukaan Blue Jacketsin kiekko-osasto istuu alas tiistaina, jolloin he käyvät ajatuksiaan läpi. Sen jälkeen he tekevät päätöksen, The Athleticin toimittaja Aaron Portzline kertoi.

Jutun yläreunan videolla Tulosruudun raportti siitä, miten Vegas Golden Knights rynnisti finaaleihin ja päätti Dallas Starsin kauden murskavoitolla.

Päävalmentajanimitys on tarkoitus julkaista viimeistään torstaihin mennessä.

Blue Jackets lähti muutosten tielle huhtikuun puolessa välissä, kun seuran päävalmentajana toiminut Brad Larsen sai potkut. Surkean kauden pelannut Blue Jackets jäi runkosarjassa vasta sijalle 31. Arpaonni ei myöskään suosinut seuraa, kun NHL:n kesän varaustilaisuuden kärkivuorot julkistettiin. Blue Jackets varaa ensimmäisellä kierroksella kolmannella vuorolla.

Mutta ken luotsaa Blue Jacketsia jatkossa?

The Athleticin toimittaja Aaron Portzline nosti esiin Andrew Brunetten, Kirk Mullerin, Patrick Royn, Pascal Vincentin ja Travis Greenin nimet, kun hän puhui potentiaalisimmista vaihtoehdoista.

Viisikon nimistä Brunette säväytti viime kaudella, kun hän nousi Florida Panthersin päävalmentajaksi. Tällä kaudella hän operoi New Jersey Devilsin apuvalmentajana. Mulleriä pidetään puolestaan hyvin potentiaalisena vaihtoehtona Calgary Flamesin uudeksi päävalmentajaksi.

Yksi mielenkiintoisimmista nimistä on NHL-pelaajalegenda Roy, joka valmensi aiemmin NHL:ssä Colorado Avalanchea. Tuoreeltaan Roy, 57, on toiminut QMJHL-seura Quebec Rempartsin GM:nä, omistajana ja valmentajana.

Pascal Vincent on puolestaan ainoa Blue Jacketsin sisältä tuleva vaihtoehto. Hän toimi Larsenin apuvalmentajana kahden edelliskauden aikana.

Travis Green valmensi Kanadan maajoukkuetta vuoden vaihteessa pelatussa Spengler Cupissa. Tätä ennen hän luotsasi hieman yli neljän kauden ajan Vancouver Canucksia.

The Columbus Dispatchin toimittaja Brian Hedger nosti esiin myös Peter Lavioletten, Darryl Sutterin ja Gerard Gallantin nimet. Kolmikosta Laviolette lähti vastaikää Washington Capitalsista. Sutter sai potkut Calgary Flamesistä ja Gallant New York Rangersistä.

Vaihtoehtojen joukossa ovat pyörineet myös Mike Babcock, Joel Quenneville ja venäläislegenda Sergei Fedorov. The Athleticin toimittajan Portzlinen mukaan vaikuttaa kuitenkin epätodennäköiseltä, että valinta osuisi yhteenkään heistä.

Blue Jackesin palkkalistoilta löytyy kaksi suomalaispelaajaa: maalitykki Patrik Laine ja viime kaudella seitsemän NHL-ottelua sinipaitojen mukana pelannut Joona Luoto.

Lue myös:

    Uusimmat