Järkyttävä video: 270 km/h liikenteen seassa kaahannut moottoripyöräilijä huomasi kuorma-auton liian myöhään

Moottoripyöräilijä kuvasi oman kolarinsa – kooma ja vakava aivovamma 2:31
Video ei herkille: Etelä-Australian osavaltion poliisi on julkaissut järkyttävää kuvamateriaalia vakavasti vammautuneen moottoripyöräilijän rintakamerasta. Raju törmäys tallentui videolle.

Australiassa on otettu käyttöön kovat keinot kaikkein törkeimpien ylinopeuksien kitkemisessä. Artikkelin yläpuolelta löytyvä poliisin julkaisema video näyttää, millaista meno voi pahimmillaan olla.

Etelä-Australian osavaltion poliisi on julkaissut järkyttävää kuvamateriaalia vakavasti vammautuneen moottoripyöräilijän rintakamerasta. Jutun yläpuolelta löytyvällä videolla nähdään täysin tolkutonta vauhtia kaahavan motoristin raju onnettomuus, jonka katsomista emme suosittele herkimmille katsojille.

Tehokkaan Suzuki GSX-R:n ohjastaja vähät välittää nopeusrajoituksista tai liikenneturvallisuudesta ohitellessaan autoja yli 200 kilometrin tuntinopeudella. Muun liikenteen seassa vaarallisesti pujotteleva mies kiihdyttää katurakettinsa pahimmillaan lähes 270 tuntikilometrin nopeuteen.

Gikseripilotin hyvä onni ei kuitenkaan kestänyt ikuisesti, sillä hän törmäsi pysähtyneen kuorma-auton perään ehtimättä käytännössä edes reagoimaan. Moottoripyörän nopeusmittari paljasti, että nopeutta oli törmäyshetkellä huimat 140 kilometriä tunnissa.

Vakavat vammat

On suoranainen ihme, että motoristi selvisi törmäyksestä hengissä. Tästä ihmeestä on kiittäminen niitä sivullisia ihmisiä, joiden turvallisuudella mies oli vain hetkeä aiemmin pelleillyt. Mies sai välittömästi törmäyksen jälkeen ensiapua sivullisilta, mikä poliisin mukaan pelasti hänen henkensä.

Hänen elämänsä – sellaisena kuin hän sen oli oppinut tuntemaan – päättyi kuitenkin tuolla hetkellä.

Mies makasi törmäyksen jälkeen koomassa kaksi kuukautta. Koomasta heräämisen jälkeenkään mikään ei ole enää ikinä ennallaan, sillä hän sai vakavan aivovamman ja tarvitsee nyt ympärivuorokautista apua koko loppuelämänsä ajan. Miehellä kerrotaan olevan kaksi henkilökohtaista avustajaa, eikä hän kykene kunnolla tuottamaan puhetta.

Luvan videon julkaisemiseen on antanut miehen vaimo, joka haluaa muidenkin ymmärtävän, millaisia seurauksia kaahaamisella voi olla.

Kovat otteet käyttöön

Etelä-Australian osavaltiossa halutaan kitkeä kaikkein törkeimmät ylinopeudet vertaansa hakevilla sanktioilla.

Tällä viikolla osavaltiossa otettiin käyttöön laki, jolla "äärimmäisestä ylinopeudesta" voidaan tuomita jopa viisi vuotta vankeutta. Viiden vuoden ajokielto napsahtaa automaattisesti, vaikka maksimirangaistukselta vältyttäisiinkin.

Äärimmäiseksi ylinopeudeksi lasketaan yli 55 tuntikilometrin ylitys 60:n tai sitä alhaisemmalla nopeusrajoituksella varustetulla tieosuudella tai yli 80 tuntikilometrin ylitys tätä korkeammilla nopeusrajoitusalueilla.

Lue myös:

    Uusimmat