Järkyttävä hätäpuhelu käynnisti FBI:n tutkinnan Yhdysvalloissa – 80 siirtolaisen pelätään olevan lukittuna rekan säiliöön: "Meillä ei ole yhtään happea jäljellä"

Yhdysvaltojen viranomaiset tutkivat tapausta, jossa epäillään noin 80 siirtolaisen olleen suljettuna rekan vesisäiliöön. Tutkinta lähti liikkeelle hätäpuhelusta, jonka ilmeisesti säiliön sisällä oleva mies soitti viime maanantaina 8. helmikuuta.

Puhelussa mies pyysi hätäkeskusta auttamaan ja kertoi olevansa rekan vesisäiliön sisällä.

– Meillä ei ole yhtään happea jäljellä, auttakaa, mies sanoi puhelussa.

Puheluun yhdistettiin myös tulkki, koska mies puhui espanjaa. Puhelun taustalla kuuluu muiden ihmisten ääniä, raskasta hengitystä ja avunpyyntöjä. Lisäksi kuuluu pauketta, ilmeisesti ihmisten hakatessa säiliön seiniä.

Voit kuunnella viranomaisten julkaiseman nauhoituksen hätäpuhelusta artikkelin alussa olevalta videolta. Huomioi, että sisältö voi järkyttää osaa kuulijoista.

Tulleet rajan yli laittomasti

Puhelun aikana päivystäjä sai selville, että kyse on siirtolaisista, jotka ovat tulleet rajan yli laittomasti. Mies ei osannut kertoa tarkempaa sijaintia, mutta tiesi heidän olevan valkoisen säiliörekan kyydissä jossain päin San Antoniota, Texasissa.

Kun tulkki kysyi montako ihmistä on kyydissä, mies vastasi "suunnilleen 80".

Yhdysvaltain rajavartiosto sanoo, että kyse voi olla ihmiskaupasta.

– Jos ei siitä, niin vähintään ihmisten salakuljetuksesta, viranomaiset sanoivat.

Liittovaltion poliisi FBI tutkii nyt maanantain hätäpuhelua ja yrittää löytää kyseisen rekan. Alueen seriffi Javier Salazar kutsui puhelua järkyttäväksi paikallisen KABB-kanavan haastattelussa.

– Sitä on sydäntäsärkevää kuunnella, koska taustalla voi kuulla selvästi muut ihmiset ajoneuvossa. He huutavat apua espanjaksi ja sanovat, että heidän happensa loppuu.

Koronaviruspandemia romahdutti joksikin aikaa siirtolaisten rajanylitykset Yhdysvaltojen ja Meksikon välillä, mutta nyt määrät ovat olleet jälleen kasvussa. Viranomaisten mukaan tammikuussa 78 000 siirtolaista yritti ylittää rajaa laittomasti tai heidän maahantulonsa evättiin rajalla.

Lue myös:

    Uusimmat