Mainos

Jarkko Martikainen jakoi hätkähdyttävän tarinan somessa – esiintyi parantumattomasti sairaan syöpäpotilaan kuolinvuoteen vierellä

YUP-yhtyeen keulakuvana ja sooloartistina tunnettu Jarkko Martikainen kertoi koskettavan tarinan sosiaalisessa mediassa.

Soolouransa vuonna 2004 aloittanut laulaja-lauluntekijä Jarkko Martikainen, 48, julkaisi tänään keskiviikkona 17. huhtikuuta virallisella Facebook-sivullaan poikkeuksellisen päivityksen.

Myös YUP-yhtyeen keulahahmona tunnettu Martikainen kertoo saaneensa tiistaina 2. huhtikuuta yhteydenoton noin 40-vuotiaalta mieheltä. Mies oli ollut tulossa Martikaisen konserttiin Helsingin Vuosaaressa sijaitsevaan Vuotaloon.

Yhteyttä ottanut mies oli joutunut jättämään keikan väliin, vaikka lippu oli hankittuna.

Syy laulajan konsertin väliin jättämiseen oli syövän eteneminen terminaalivaiheeseen.

– Tahtoa matkaamiseen löytyi, vaan voimia ei. Sovin sukulaistensa kanssa meneväni saattohoitokotiin tällä viikolla, kalenterin ollessa väljemmin täytetty, Martikainen kirjoittaa päivityksessään.

Pari päivää myöhemmin laulaja sai uuden viestin. Hoitohenkilökunta arvioi, ettei potilas tule elämään enää kahta kokonaista viikkoa. Konserttia oli aikaistettava.

Martikainen kirjoittaa miettineensä tilannetta hetken. Kohtaaminen järjestettiin viime viikon maanantaille, 8. huhtikuuta.

Kohtaamisessa poikkeuksellista kauneutta

Laulaja toteaa kyseisen esiintymisen olleen haastavin kaikista tähänastisista. Martikainen kirjoittaa olleensa kuolinvuoteiden äärellä, mutta hän ei ollut koskaan aiemmin konsertoinut niiden vieressä.

Martikaisen mukaan kohtaaminen sisälsi poikkeuksellista kauneutta. Hän sanoo sen lisänneen uskoa ystävyyteen, toveruuteen, rakkauden voimaan ja hyvään pyrkimisen tärkeyteen.

– Nyt on kulunut viikko siitä hetkestä jona kyseinen mies ei enää herännyt, laulaja kirjoittaa hätkähdyttävästi.

Jarkko Martikainen kertoo kirjoittaneensa tarinan julkisella Facebook-sivullaan siksi, että sosiaalinen media täyttyy usein vain riitelystä, lokaamisesta ja vahingonilosta.

– Silloin sosiaalisuus on yhteenotoista kaukana. Niin kaukana, ettei sitä savuavien raunioiden seasta ole erottaa. Kokoamme joukkoja, joissa samanmielisten kanssa hyökkäämme tai puolustaudumme, kulutamme voimavaroja puoliammatilliseksi muodostuneeseen ärtymiseen, ja asioista kinaamisen sijaan räävimme toisiamme.

Martikainen painottaa päivityksessään, ettei hän yritä opettaa kenellekään mitään.

– Olen toistuvasti rakastanut lainata ennen ajanlaskumme alkua laadittua hautakirjoitusta, ja koen sen sopivan tähän lopuksi aivan erityisellä tavalla. "Juo lämmintä viiniä. Älä äksyile. Elämä on niin kovin lyhyt", laulaja päättää kirjoituksensa.


Vuonna 1987 perustettu YUP on ollut vuodesta 2009 lähtien määrittelemättömän pituisella tauolla. Yhtye on julkaissut 11 studioalbumia.

Jarkko Martikainen on julkaissut seitsemän sooloalbumia, joista kaksi viimeisintä Luotetut Miehet -kokoonpanon kanssa.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja