Järjestyksenvalvoja peitti hissin valvontakameran, kun muut pahoinpitelivät uhrin, syyttäjä sanoo

MTV:n rikostoimittajat: Järjestyksenvalvojien raaka rikosvyyhti 10:26
MTV:n rikostoimittajat: Järjestyksenvalvojien raaka rikosvyyhti.

Syyttäjä katsoo, että rikoksella oli rasistinen motiivi. Väkivallan uhri on venäläinen.

Syyttäjän mukaan järjestyksenvalvojat pahoinpitelivät viime vuoden joulukuussa miehen Vantaan Tikkurilan juna-aseman hississä. Syyte on osa laajaa oikeudenkäyntiä, joka koskee Avarn Securityn järjestyksenvalvojien työssään tekemää epäiltyä väkivaltaa.

Käsirautoihin laitettu uhri talutettiin asemalaiturilta hissiin, missä tämä työnnettiin syyttäjän mukaan voimakkaasti takaseinään. Kolme järjestyksenvalvojaa toimi väkivallassa yhteisen suunnitelman mukaisesti, syyttäjä katsoo.

Hississä yksi syytetyistä painoi syyttäjän mukaan uhrin päin seinää ja kaksi muuta piti tätä aloillaan. Tämän jälkeen uhria potkittiin polvella ja lyötiin nyrkeillä eri puolille kehoa. Yksi syytetyistä peitti teon aikana hissin valvontakameran.

Tapahtumilla todistajia

Hissistä poistumisen jälkeen syytetyt kuljettivat uhrin käsiraudoissa kiinni otettujen alueelle, missä syyttäjän mukaan uhria potkaistiin polvitaipeisiin ja tämä pakotettiin istumaan lattialle.

Uhria pidettiin kiinni otettujen tilassa siihen asti, kunnes poliisipartio tuli paikalle. Haastehakemuksesta ei selviä, miksi poliisi kutsuttiin paikalle tai mitä poliisi paikalla teki.

Haastehakemuksen perusteella tapahtumista on valvontakamerakuvaa asemalaiturilta ja tilanteesta, jossa syytetty peittää hissin kameran. Tapahtumilla on myös todistajia.

Syyttäjä vaatii vankeutta

Syyttäjän mukaan syytetyt syyllistyivät pahoinpitelyyn ja virka-aseman väärinkäyttämiseen. Syyttäjä katsoo, että rikoksella oli rasistinen motiivi. Väkivallan uhri on venäläinen.

Yhdelle syytetyistä vaaditaan rangaistusta myös vaarallisen esineen hallussapidosta, sillä hän piti syyttäjän mukaan hallussaan taskulampuksi naamioitua sähkölamautinta.

Syyttäjä vaatii kaikille kolmelle vankeusrangaistusta tiistaina käräjäoikeudessa käsitellyistä ja muista mahdollisista oikeudenkäynnin syytteistä. Syytetyistä yksi myöntää ennakkovastauksessaan syytteen pahoinpitelystä, ja toinen myöntää syyllistyneensä lievään pahoinpitelyyn. Kolmas kiisti käyttäneensä tilanteessa tarpeettomia voimakeinoja. Kaikki kolme kiistävät syytteet virka-aseman väärinkäyttämisestä. Yksi syytetyistä myöntää saamansa syytteen vaarallisen esineen hallussapidosta.

Laajassa oikeudenkäynnissä syytettyinä on yhteensä 17 ihmistä. He kaikki yhtä lukuun ottamatta ovat järjestyksenvalvojia.

Järkyttävä video paljastaa, miten uhri rukoili armoa järjestyksenvalvojien raa'assa pamppukäsittelyssä 3:00
Katso myös: Järkyttävä video paljastaa, miten uhri rukoili armoa järjestyksenvalvojien raa'assa pamppukäsittelyssä.

 

Lue myös:

    Uusimmat