Jari Sarasvuo suomi Aleksi Valavuorta Ylellä: Hän on typerästi impulsiivinen

Jari Sarasvuo tykitti Yle Puheella kovin sanoin Valavuori-gaten osapuolia.

Jari Sarasvuon maanantaisessa radiolähetyksessä noottia sai muun muassa homotwiiteillään kohun nostattanut Aleksi Valavuori.

Jo ennen maanantaista radiolähetystään Sarasvuo twiittasi varoittelevaan sävyyn.

– Tänään ei välttämättä ystävien joukko lukumääräisesti kasva, mutta saattaa hyvinkin laatu nousta, Sarasvuo kirjoitti. 

Osansa sai muun muassa homotwiiteillään kohun aiheuttanut Valavuori kuin kohun toinenkin osapuoli. Sarasvuo kuitenkin myönsi ymmärtävänsä Valavuoren sanoja hänet tuntien.

– Aleksi Valavuori tekee elämänsä virheen. Niin ison virheen, että voi olla, että hänen loppuelämänsä määrittyy tästä virheestä. Hän huomattavan typerästi testaa suomalaisen keskustelukulttuurin rajoja esittämällä aivan ilmeisesti vähemmistöä syrjivän kommentin julkisesti, Sarasvuo sanoi lähetyksessään Yle Puheessa.

Valavuoren muutaman viikon takaisessa twiitissä nälvittiin niitä, jotka olivat tuominneet Lidlin maitomainoskampanjan seksuaalivähemmistöjä syrjiväksi. Valavuori heitti lisää löylyä jo valmiiksi kuumille kiville jatkamalla, ettei hänen silloinen työnantajansa Espoo United palkkaa homoja. Valavuori sai kohun saattelemana potkut.

Sarasvuo kertoi ohjelmassaan olleensa lähinnä surullinen Valavuoren vuoksi.

– Tiedän Aleksin suhtautumisen syrjintään ja vähemmistöihin. Hän ei ole homovihaaja, hän ei ole syrjivä ihminen. Hän on niin typerästi impulsiivinen, että hän saisi diagnoosin siitä tilastaan jo psykiatrin tuulikaapissa, Sarasvuo sanoi lähetyksessään Ylellä.

Sarasvuo antoi ohjelman loppupuolella myös vihiä siitä, että hänen mielestään Valavuoren Espoo United -sopimus päätettiin kohtuuttomalla tavalla.

Sarasvuo soimasi ohjelmassaan myös vasemmiston Li Andersonia. Aleksi Valavuori oli syyskuussa twiitannut Andersonille, ettei tämän vasemmisto kuulu siihen 25 prosenttiin, joka pitää Suomea pystyssä. Anderson kuittasi viikko sitten takaisin, kun verotiedot tulivat julki ja Valavuoren verotettavat tulot näyttivät nollaa.

Sarasvuon mielestä Andersonin sivallus oli kohtuuttomana, kun tämä sivalsi työttömäksi jäänyttä perheenisää tulojen kustannuksella.

– Jätä tämä toisten ihmisten tulojen ja potkujen ilkkuminen. Please, Sarasvuo sanoi. 

Lue myös:

    Uusimmat