Jari-Matti Latvalan yritys lässähti suutariksi – "Ei saa ajamalla kiinni"

Pieni ajovirhe maksoi kärkipaikan Esapekka Lapille 1:49
Kooste: Pieni ajovirhe maksoi kärkipaikan Esapekka Lapille.

Jari-Matti Latvalalla ei ole isommin panosta Turkin MM-rallin päätöspäivänä sunnuntaina.

Toyota-kuljettaja Latvala on sorakilpailussa kuudentena yli kolmen minuutin päässä rallia johtavasta Sebastien Ogierista. Edellä viidentenä ajavaan Dani Sordoonkin on matkaa 50 sekuntia.

Latvala lähti jahtaamaan Hyundai-kuljettaja Sordoa lauantai-iltapäivän erikoiskokeilla, mutta yritys lässähti suutariksi.

- Yritin hyökätä pitkällä pätkällä ja antaa painetta Sordolle. Hän tuli hyvin, ja minä tuhosin renkaat, Latvala summasi.

Sunnuntaina ajetaan vain neljä erikoiskoetta, joilla on mittaa yhteensä 40 kilometriä.

- Sordoon on liikaa eroa, sitä ei saa ajamalla kiinni, Latvala alleviivasi.

Latvala jäi tuntuvasti kärkikuljettajista jo aamupäivän lenkillä – osittain väärän rengasvalinnan ja osittain aikaisen lähtöpaikkansa vuoksi. Ajosuorituskaan ei ollut parhaalla mahdollisella tasolla.

- En vain pystynyt kärkimiesten vauhtiin. Olimme toinen auto tiellä ja se varmasti vaikutti jonkun verran. Hitailla ja rajuilla osuuksilla emme jostain syystä saa autoa kulkemaan riittävän hyvin. Nopeammalla ja paremmalla tiellä ei ole mitään ongelmaa, Latvala totesi.

Latvala arveli, että syy vaisuun viikonloppuun löytyy rallia edeltäneestä testistä. Toyota kävi testaamassa Yaris WRC -autoa Kreikassa.

- Odotimme, että Kreikassa olisi rajut olosuhteet, mutta siellä ei ollut samanlaista kivikkoa kuin täällä. Tiet olivat karkeita ja kovapintaisia. Teillä ei ollut kiviä vaan ne tiet liian hyviä ja tasaisia.

Lue myös:

    Uusimmat