Jari-Matti Latvalan pitkäaikainen luottomies nappasi pomopestin Jyväskylän MM-rallista – "Ainakin referenssini ovat kohdallaan"

Jari-Matti Latvalan kartanlukijana vielä viime kaudella toiminut Miikka Anttila on nimitetty Suomen MM-rallin apulaiskilpailunjohtajaksi. Anttila on kolunnut vuonna 1999 alkaneella MM-ralliurallaan ennätykselliset 220 MM-rallia, joista peräti 205 Latvalan rinnalla.

Suomen MM-rallin kilpailuorganisaatiossa Kai Tarkiainen toimii kilpailunjohtajana ja Kari Nuutinen apulaiskilpailunjohtajana. Toinen apulaiskilpailunjohtaja Anttila tulee toimimaan ralliasiantuntijana.

– Tiedossa on hirveästi opittavaa, mikä osaltaan lisää mielenkiintoa ja motivaatiota. Tähän asti olen ollut tapahtumassa asiakkaana ja palvelun tilaajana, kun nyt siirrynkin palveluntarjoajan rooliin, joten lähtökohta on toisenlainen, Anttila kertoo tiedotteessa.

– Toivon, että ammattitaidostani on hyötyä organisaatiolle. Uskon, että pystyn antamaan perspektiiviä tekemiseen, ja ainakin referenssini ovat kohdallaan: olen nähnyt, mitä muut tekevät ja mitä itse olen tehnyt. Suomen MM-ralli on jo niin korkealla tasolla, että omin silmin nykyistä on vaikea lähteä paljoa parantamaan. Mutta tason säilyttäminen ja kehityksen etulinjassa pysyminen tarjoavat toki hyvän haasteen.

Anttila ei ole vielä täysin hylännyt kakkoskuljettajan paikkaa, koska helmikuisissa Mikkelin SM-rallissa ja Ruotsin MM-rallissa hän toimi Eerik Pietarisen kartanlukijana.

Anttila on ollut Suomen MM-rallissa aiemminkin kisajärjestäjän leivissä. Hän toimi vuonna 2006 kilpailijoiden yhdyshenkilönä.

–  Se avasi silmiä kokonaisuudelle, mutta nyt hyppääminen organisaation johtotiimiin avaa niitä varmasti vielä enemmän. On mahtavaa päästä näkemään se toinen puoli, muualta kuin kuljettajan kabiinista käsin, 47-vuotias Anttila tuumi. 

Lue myös:

    Uusimmat