Mainos

Jari-Matti Latvala vastaa some-irvailuun – "Yksityiselämästäni ei ole tullut mitään huonoa kilpailemiseen"

1:02

Toyotan WRC-tähti Jari-Matti Latvala on joutunut kyseenalaisen kovan kritiikin kohteeksi sosiaalisessa mediassa.

Latvalan pitkään ja myös menestyksekkääseen MM-ralliuraan on kuulunut heikompiakin ajanjaksoja, joista on ollut syytäkin antaa kritiikkiä. Välillä arvostelun kohteeksi on kuitenkin otettu myös Latvalan yksityisasiat, joilla ei sinänsä ole mitään tekemistä rallin kanssa.

Latvala ei enää seuraa tarkasti itseään koskevia kirjoituksia sosiaalisessa mediassa vaan yrittää pitää fokuksensa olennaisessa.

– Joitain isompia juttuja saatan katsoa, mutta lopetin sosiaalisen median seuraamisen kuusi tai seitsemän vuotta sitten. Sosiaalisen median seuraaminen ei paranna tilannetta minulle itselle. Se on toki fakta, että jos rallit ovat menneet huonosti, olet yhtä hyvä kuin viimeinen tuloksesi, Latvala kertoi MTV Sportille.

Latvala saa myös paljon tsemppausviestejä somessa, mutta negatiiviset asiat nousevat herkemmin esiin, jos kuljettajalla on mennyt jotain pieleen.

– Toki ihmisiä kiinnostaa draama ja se, että tulee epäonnistumisia. Niistä asioista ihmisten on helpompi spekuloida, siitä se on varmasti kiinni, Latvala pyörittelee.

Viime kisoissa Latvalan vire on ollut hakusessa. Neljässä perättäisessä rallissa on tullut keskeytys, ja MM-sarjan kärki on karannut käytännössä tavoittamattomiin.

Edellisessä rallissa Sardiniassa Latvala koki uuden pettymyksen, kun hän joutui luopumaan kolmossijakamppailusta kiven iskusta tulleen laturivian vuoksi. Some-keskusteluissa otettiin esiin Latvalan yksityiselämän asioita, kuten hänen kihlattunsa Maisa Torppa. Eikä kyseessä ollut ensimmäinen kerta.

– Se pitää sanoa, että yksityiselämäni ja kilpaileminen ovat kaksi eri asiaa. Yksityiselämäni tapahtumat eivät vaikuta kilpailemiseen. Jos minulle tulee huono ajanjakso, syitä on turha lähteä hakemaan yksityiselämästä. Minulla on nyt ollut huono jakso, ja siinä taustalla on se, että olen yliajatellut autoa ja säätöjä. Niissä asioissa olen mennyt väärään suuntaan ammatillisesti, ja huonot asiat ovat johtuneet siitä.

– Haluan korostaa, että yksityiselämästä ei ole tullut minulle mitään huonoa kilpailemiseen. Päinvastoin, sieltä on tullut vain positiivista. Olen tehnyt itse omassa työssäni nämä virheet, jos menee huonosti, Latvala painottaa.

Seuraavaksi Latvala jahtaa kotikisan voittoa, MM-ralli jatkuu puolentoista kuukauden jälkeen Keski-Suomen sorateillä. Suomen MM-ralli ajetaan tänä vuonna 26-29. heinäkuuta. Latvala on voittanut osakilpailun urallaan kolmesti, viimeksi vuonna 2015.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.