Jari-Matti Latvala taistelee multimestareita vastaan Chilen MM-rallissa

Toyotan Jari-Matti Latvala piti hallussaan Chilen MM-rallin kolmatta sijaa, kun ajettuna oli yhdeksän erikoiskoetta. Suomalaisen tallitoveri Ott Tänak on karkumatkalla kisan johdossa, mutta muista palkintosijoista käydään kovaa kamppailua.

Tänakin johtoasema rallin piikkipaikalla on 34,6 sekuntia ennen Citroenin Sebastien Ogieria. Latvala on jäänyt Ogierista 16,4 sekuntia, mutta takana toinen ranskalaismestari Sebastien Loeb hengittää niskaan vain 1,1 sekunnin päässä.

Latvalan menoa hidasti lauantaiaamun avauserikoiskokeella tallitoveri Kris Meeken ulosajo. Tuurilainen on pyytänyt aikahyvitystä tapahtumasta, jossa Latvala joutui köröttelemään Meeken perässä hyvän tovin.

– Kris oli mennyt pätkän alussa nurin. Hän pääsi jatkamaan, mutta me saimme hänet nopeasti kiinni. Ajoimme hänen perässään seuraavat nelisen kilometriä. Kris ajoi hiljaa, koska rengas oli mennyt. En päässyt ohi, vaikka menin kuinka lähelle, koska kiviä satoi tuulilasiin, Latvala selitti.

Miikka (kartanlukija Anttila) rauhoitteli vieressä ja sanoi, että kyllä me aikahyvitys tästä saadaan. Aloin jo hermostumaan, mutta sitten Kris huomasi antaa tietä. Jostain syystä hänen radioyhteys ei toiminut. Siinä meni aikaa melko paljon, Latvala jatkoi.

Lappi: En ole omalla tasollani

Kilpailussa viidentenä on Fordin Elfyn Evans ennen tallitoveriaan Teemu Sunista sekä Citroenin Esapekka Lappia. Suomalaisparivaljakon ero kärkeen on jo liki kolme minuuttia, mutta kaksikko käy kovaa taistoa kuudennesta sijasta.

–  Pätkäaikojen suhteen tapahtui pientä kehitystä. Minusta kuitenkin tuntuu, että en ole läheskään omalla tasollani. Minulla on myös isoja haasteita auton säätöjen kanssa. Ajaminen on ollut todella vaikeaa, Lappi kommentoi.

–  Auto puskee ihan pirusti. Jos saadaan säädöt kuntoon, niin voisi tulla ihan hyviäkin aikoja.

Skodan Kalle Rovanperä on ollut nopein R5-luokituksen kuskeista. Teinitähti johtaa luokkaansa yli puolen minuutin erolla ennen Citroenin Mads Östbergia.

Lue myös:

    Uusimmat