Jari Isometsä muistuttaa loistomahdollisuudesta: "Kertun, Iivon ja Kristan matka ihan totaalisesti"

Tulosruutu: Johannes Kläbo juhli Holmenkollenin 50 kilometrillä, Iivo Niskanen 9:s.

Useat suomalaishiihtäjät ovat nousseet kauden loppua kohti mennessä huippukuntoon. Jari Isometsä povaa jäljellä olevista kilpailuista vielä palkintopallisijoituksia.

Salpausselällä Suomi nappasi peräsi viisi mitalia, mikä todistaa, että suomalaiset ovat hyvässä kunnossa. Jari Isometsän mukaan menestystä voi povata jo Drammenin sprinttikisoista, kun tiistaina hiihdetään perinteisellä hiihtotavalla.

– Harmi, että Matintalo ei lähde sinne, koska hänellä olisi ollut erittäin hyvät mahdollisuudet menestyä. Joni Mäeltä ja Lauri Vuoriselta on isot odotukset, ja latu sopii heille molemmille. En minä ihan selälleni lentäisi, jos Vuorinen tai Mäki olisi palkintopallilla, Isometsä ennakoi.

– Toki pitää muistaa, että siellä on Norjan kansallinen ryhmä mukana. On varmaan kauden kovatasoisin sprintti, Isometsä kuitenkin muistuttaa.

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Drammenin jälkeen vuorossa on siirtyminen Ruotsin Faluniin, jossa hiihdetään maailmancupin huipennus. Siellä matkat ovat lähtökohtaisesti suomalaisille hyviä. Falunissa hiihdetään niin ikään perinteisen sprintti, 10 kilometrin perinteisen väliaikalähtö sekä 20 kilometrin vapaan yhteislähtö.

– Siellä on sitten Kertun (Niskanen), Iivon (Niskanen) ja Kristan (Pärmäkoski) matka ihan totaalisesti, Isometsä maalailee.

– Meillä on myös jonkinnäköinen etu siinä mielessä, että Iivohan ei varmaan Drammenissa hiihdä sprinttiä, mutta Kläbon ja muiden on maailmancupin kokonaistilanteen takia hiihdettävä kaikki. Kläbo ei kyllä kunnon puolesta väsy, ihan sama mitä se hiihtää.

Isometsä iloitsee siitä, että suomalaiset ovat selkeästi parantaneet kauden loppua kohden.

– Meillä on hiihtäjät kauttaaltaan kärjen takanakin vähän paremmassa kunnossa kuin alkuvuodesta. Silloin oltiin vielä todella kaukana. Hiihtäjät kuten Lauri Lepistö, Ville Ahonen ja Joni Mäki ovat huomattavasti parempia kuin alkuvuodesta. Kristakin on päässyt kuntoon kevättä kohti.

– Todennäköisesti nähdään vielä suomalainen palkintopallilla.

Lue myös:

    Uusimmat