Jari Isometsä kommentoi hiihdon viimeisiä olympiavalintoja – "Voisi olla tilanne, ettei hän hiihtäisi kisoissa mitään matkaa"

5:47
Katso videolta Jari Isometsän kommentit olympiavalinnoista.

Suomen Olympiakomitea vahvisti lopullisen maastohiihtojoukkueen Pekingin olympialaisiin keskiviikkona, kun Jasmin Kähärä ja Remi Lindholm ottivat viimeiset paikat. MTV Urheilun asiantuntijan Jari Isometsän mielestä tämän kauden suoritukset ratkaisivat valinnan.

Viimeisistä kisapaikoista kilpailivat naisissa Kähärä ja Riitta-Liisa Roponen, miehissä Lindholm ja Markus Vuorela. Isometsä sanoo, että päätös oli oikea.

– Kyllä se oli oikea. Tämän vuoden näytöt ratkaisevat. Hiihto on fysiikkaan perustuva laji, että sillä mitä viime vuonna on tapahtunut ei ole hirveästi merkitystä. Valitettavasti kun kisat loppuivat, niin tämä oli oikea valinta, Isometsä toteaa.

Planican kisaviikonloppu peruuntui eikä sille löydetty korvaajaa, joten urheilijoille ei ollut enää tarjolla näyttöpaikkoja ennen Pekingin kisoja.

– Se oli se lopullinen asia. Todella hienoa, että se tehtiin näin nopeasti. Kisoja ei yksinkertaisesti ole, joten ei ole näyttöpaikkoja. Piti tehdä valinta näillä hiihdoilla, mitä on tänä vuonna hiihdetty. Nyt on jo kiire korkean paikan leirille. Kisoihin on kovin vähän aikaa, Isometsä sanoo.

Keskinäistä kilpailua urheilijoiden välillä ei Isometsän mielestä olisi voinut järjestää, koska on eri asia olla yksi yhtä vastaan kuin isoissa kisoissa

– Ei tuollaisista teennäisistä lisänäyttökisoista yleensä saa hyvää lopputulosta.

Roposen paras sijoitus tällä kaudella on toistaiseksi Davosin kymmenen kilometrin kisan 27:s tila. Hän ylsi vuosi sitten Oberstdorfin MM-kisoissa samalla matkalla kymmenenneksi. Kähärä on väläytellyt mallikkaita suorituksia tämän kauden sprinteissä ollen parhaimmillaan Dresdenissä kymmenes.

– Se on ratkaiseva tekijä. Tietysti myös se, että Kähärälle on varmasti matka kisoissa. Hän tulee hiihtämään vapaan sprintin. Riitta-Liisa Roposella voisi olla se tilanne, että ei hiihtäisi kisoissa mitään matkaa. Tiedän kuitenkin, että tärkein asia oli tämän vuoden sijoitukset, Isometsä kertoo.

Valintaprosessi sai aiemmin kritiikkiä, mutta Isometsä antaa prosessille seitsemän ja puolen arvosanan.

– Aika normaalia, että yksi tai kaksi paikkaa jätetään täyttämättä, mutta päätöstä ei voi venyttää liian pitkälle. 24. tammikuuta tehtävä päätös oli jo alun perin liian kaukana. Tämä meni kohtuullisen hyvin, kun päätös tehtiin tänään, Isometsä päättää.

Pekingin talviolympialaiset käynnistyvät 4. helmikuuta. Katso pääkuvan videolta Isometsän odotukset olympialaisiin Kähärän ja Lindholmin osalta.

Suomen maastohiihtojoukkue Pekingiin: 

Naiset: Jasmi Joensuu, Anne Kyllönen, Jasmin Kähärä, Katri Lylynperä, Johanna Matintalo, Kerttu Niskanen, Krista Pärmäkoski.

Miehet: Ristomatti Hakola, Perttu Hyvärinen, Remi Lindholm, Joni Mäki, Iivo Niskanen, Lauri Vuorinen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja