Pihalle MM-kisoista jätetty suomalaishiihtäjä harmissaan – valmentaja puhuu "tosi isosta pettymyksestä"

Katri Lylynperän valmentaja Juho Halonen sanoo kokeneensa hiihtäjän kanssa "tosi ison pettymyksen", kun Lylynperää ei valittu Suomen joukkueeseen Planican MM-kisoihin.

Kokenut arvokisakävijä Lylynperä ei kuulu tällä kertaa MM-Planicaan valittujen Suomen seitsemän hiihtäjänaisen joukkoon. Tämän kauden kilpailusuoritukset eivät lopulta riittäneet toissa vuonna Oberstdorfin MM-kisojen perinteisen sprintissä kahdeksanneksi yltäneen hiihtäjän valitsemiseen.

 – Tulokset eivät ole olleet niin hyviä. Neljä parempaa hiihtäjää löytyi perinteisen sprinttiin. Suoraan tulosten perusteella on valinta tehty, päävalmentaja Teemu Pasanen kertoi MTV Urheilulle

Naisten MM-sprintin ovat tällä erää hiihtämässä joukkueessa olevat Johanna Matintalo, Jasmi Joensuu, Anne Kyllönen ja Jasmin Kähärä

Pettymys

Lylynperä on sivakoinut tällä kaudella kaksi perinteisen sprinttiä maailmancupissa. Rukalla hän sijoittui marraskuussa 18:nneksi ja Ranskan Les Rousses’ssa vastikään tammikuun lopulla 20:nneksi.

– Kisoissa, joissa piti antaa näyttöjä, ei saatu parasta pöytään. Rukalla tuli vielä kaatuminen erässä. Tämä on meille tosi iso pettymys, Lylynperän valmentaja Juho Halonen sanoo.

– Kaksi vuotta sitten Katri oli MM-kisoissa pertsan sprintissä kahdeksas, eikä hän pääse tekemään viimeistä kolmen viikon valmistautumista ja yrittämään vielä MM-kisoissa.

Halonen toimii myös naisten maajoukkueen toisena valmentajana, eikä tieto Lylynperän pois jättämisestä sikälikään ja kuitenkaan yllättänyt häntä.

Ei kannanottoa kaksoisroolissa

MTV Urheilun asiantuntija Jari Isometsä oli pitänyt Lylynperän valitsemista MM-kisajoukkueeseen selkeänä ja uskoi, että tämä olisi sprintissä Kyllösen ja Kähärän edellä. Halonen ei halua "kaksoisroolinsa" takia ottaa kantaa siihen, miten hän näkee sprinttiä hiihtävien suomalaisnaisten tilanteen.

– Parhaat tulokset tehneet on valittu joukkueeseen, hän toteaa perään.

Kyllönen eteni hiljattain Les Rousses'ssa perinteisen sprintin välieriin ja oli 11:s. Kähärä puolestaan voitti matkalla juuri Kanadan Whistlerissä alle 23-vuotiaiden maailmanmestaruuden, ja maailmancupissa hän on sijoittunut perinteisen sprintissä kauden aikana parhaimmillaan 13:nneksi Rukalla. 

Lylynperä harmistunut suorituksesta Ranskassa

Lylynperää ovat harmillisesti piinanneet useat terveydelliset takaiskut.

– Katrilla oli paljon vaikeuksia heinäkuusta alkaen. Tuli loukkaantuminen, korona ja vielä joulukuussa sairastuminen. Sitä kautta vesittyi tämä viimeinen hyökkäys, Halonen ruotii.

– Normaalimatkojen paras tulos, uran paras distanssikisa – 15:s sija Rukalla (10 kilometrin perinteisellä) – on ollut matkan aikana olleisiin haasteisiin nähden jopa positiivinen yllätys.

Halonen kertoo lyhyesti myös Lylynperän tunnelmista kisakoneesta pois jäämisen jäljiltä.

– Ennen kaikkea hän oli harmistunut siitä, että ei onnistunut Ranskassa viimeisessä näyttöpaikassa paremmin.

Planicassa urheiltavat pohjoismaisten lajien MM-kisat käynnistyvät kahden viikon kuluttua.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja