Jari Aarniolle ei syytettä törkeästä velallisen epärehellisyydestä – huumepoliisin entisen päällikön epäiltiin puljanneen 30 000 euroa velkojiensa kynsistä

Helsingin huumepoliisin entistä päällikköä Jari Aarniota vastaan ei nosteta syytettä törkeästä velallisen epärehellisyydestä, tiedottaa Syyttäjälaitos.

Aarnion epäiltiin vuosina 2016–2018 luovuttaneen läheisilleen ilman hyväksyttävää syytä omaisuuttaan yhteensä noin 30  000 euroa ja siten pahentaneen maksukyvyttömyyttään.

Häneltä perittiin tuolloin huomattavaa rikoksiin liittyvää summaa ulosoton kautta. Esitutkinnassa ilmeni, että varat päätyivät lähinnä Aarnion ja hänen perheensä tavanomaiseen elatukseen, jossain määrin myös muuhun käyttöön.

Syytteen nostamista ei pidetty tarkoituksenmukaisena myös siksi, että Aarnio on jo tuomittu elinkautiseen vankeuteen niin sanotusta Vuosaaren palkkamurhasta eikä tuomio törkeästä velallisen epärehellisyydestä toisi hänelle lisärangaistusta. Aarnio on valittanut käräjäoikeuden tuomiosta hovioikeuteen.

Lue myös:

    Uusimmat