10 vuotta vankeutta ja heti telkien taa! Hovioikeus: Jari Aarnio oli "Pasilan mies" ja syyllistyi viiteen törkeään huumausainerikokseen

5:57
Poliisilla on yhä kesken tutkinta, jossa Aarnion epäillään sotkeentuneen murhaan.

Helsingin hovioikeus piti pääosin voimassa Helsingin huumepoliisin Jari Aarnion tuomiot huumausainerikoksista niin sanotussa tynnyrijutussa. Tapauksessa Alankomaista Suomeen oli salakuljetettu huomattava määrä hasista tynnyreihin kätkettynä vuonna 2011.

Hovioikeus katsoi Aarnion syyllistyneen viiteen törkeään huumausainerikokseen sekä törkeään todistusaineiston vääristelemiseen, oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamiseen ja lukuisiin virkarikoksiin. Eräiltä osin syyte hylättiin.

– Hovioikeus on katsonut, että Aarnio on käyttänyt hyväksi virkansa suomia mahdollisuuksia huumausainerikosten tekemiseksi ja niiden peittämiseksi piittaamatta seurauksista, joita muille hänen toiminnastaan aiheutuu.

– Rikokset ovat olleet erittäin vakavia ja vahingollisia ja osoittaneet poliisin päällikkövirassa toimivalta henkilöltä poikkeuksellista häikäilemättömyyttä. Hovioikeus ei ole alentanut käräjäoikeuden Aarniolle tuomitsemaa 10 vuoden vankeusrangaistusta, hovioikeuden tiedotteessa kerrotaan.

Ex-jengipomon tuomio pysyi, rikostoverien rangaistus keveni

Oikeus katsoi käräjäoikeuden tapaan myös United Brothergood -liivijengiin johtajistoon kuuluneen Keijo Vilhusen syyllistyneen kahteen törkeään huumausainerikokseen Aarnion kanssa.

Sen sijaan hovioikeuden mukaan Vilhunen ei osallistunut yritykseen lavastaa syytön henkilö vastuuseen Aarnion tekemistä rikoksista. Vilhunenkin sai 10 vuoden vankeustuomion.

Aarnion rikoskumppanien Seija Kortekallio-Lammen ja Mari Romanon tuomiot alenivat. Kortekallio-Lammen rangaistus aleni seitsemästä vuodesta kahtene kahteen vuoteen osan syytteistä kaaduttua. Romanon tuomio aleni 3 vuodesta 2 kuukaudesta tasan kolmeen vuoteen.

Aarnion alainen ei tiennyt esimiehensä touhuista

Aarnion alaisen vakavimmat syytteet virka-aseman väärinkäytöstä kaatuivat, sillä hovioikeus ei katsonut tämän olleen tietoinen Aarnion tavoitteesta sotkea poliisitutkintaa.

Alainen tuomittiin vähäisemmistä virkarikoksista, ja 3,5 vuoden vankeusrangaistus muuttui sakoksi. Myös miehen viraltapano kumottiin.

Jokelan vankilan apulaisjohtajan syytteet kaatuivat oikeudessa. Oikeuden mukaan hänellä oli virkatehtäviin liittyvät perusteet kertoa eräitä vankeja koskevia tietoja Aarniolle.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja