Mainos

Jari Aarnio oli saunassa kuullessaan vapautumisestaan: "Vankilan apulaisjohtaja tuli sanomaan, että pakkaa kamasi"

3:48

Helsingin huumepoliisin ex-päällikkö Jari Aarnio oli tänään alkuiltapäivästä Vantaan vankilan saunassa, kun hän sai kuulla pääsevänsä vapaaksi.

Yllä olevalla videolla Jari Aarnion asianajajan Riitta Leppiniemen kommentit hovioikeuden päätöksen jälkeen.

Helsingin hovioikeus päästi Aarnion ja hänen rikoskumppaninaan käräjillä tuomitun Keijo Vilhusen vapaaksi odottamaan tuomiota.

– Olin punttisalin jälkeen päiväsaunassa vankilassa, kun apulaisjohtaja tuli sinne sanomaan, että näin on käynyt, pakkaa kamasi, Aarnio kertoo puhelimitse MTV Uutisille.

Aarnio ja hänen seurassaan saunassa olleet vankitoverit yllättyivät kuulemastaan.

– Kyllä vankilassa varmasti jokainen yllättyy tuollaisessa tilanteessa. Tietysti tuntuu hyvältä, kun pääsin vankilasta pois, Aarnio kuvailee tunnelmiaan muutama tunti vapaanaolon jälkeen.

Löylyt vielä ilouutisen jälkeen

Aarnio vaati hovioikeudessa vapauttamistaan viime viikolla omien loppulausuntojensa jälkeen. Hovioikeus päätti asiasta tänään, kun huumejutun oikeuskäsittely päättyi.

Aarnio ei uskaltanut etukäteen arvioida, mihin ratkaisuun hovioikeus päätyisi.

– Ei sitä voi miettiä etukäteen, mitä oikeuden jäsenet pohtivat. He tekevät oman ratkaisunsa ja voi vain hiljaa toivoa, että näin kävisi.

– Sitä tietysti mietiskelee etukäteen, että kuka tällaisen viestin voi tuoda, mutta tällaista vaihtoehtoa en osannut odottaa, että istuisin saunassa sen kuullessani, Aarnio nauraa.

Aarnio jatkoi hetken vielä saunomista, vaikka olisikin ollut heti vapaa lähtemään vankilasta.

– Otettiin siinä rauhassa vielä toiset löylyt ja kaverit, jotka olivat siinä kanssani, yhtyivät ilooni. He sanoivat, että on hieno homma, että olen jaksanut taistella. He olivat vilpittömästi iloisia puolestani, Aarnio kertoo.

Vaimo ilahtui päätöksestä

Aarnion mukaan vankikaverit ovat seuranneet sivusta, kun hän on lähtenyt vankilasta useita kertoja viikossa hovioikeuden istuntoihin.

– Asian syvyydestä he eivät tietenkään tiedä mitään, mutta he ovat nähneet kun olen oikeudessa käynyt ja ihmetelleet jaksamistani, hän kertoo.

Saunasta Aarnio palasi osastolle ja selliinsä pakkaamaan tavaransa. Pakkaus sujui nopeasti ja Aarnio pääsi lähtemään vankilasta siviiliin.

– Sain aika ripeästi kaiken pakattua, mutta joudun tekemään vielä uuden retken vankilaan hakemaan loput tavarani. Pelkästään asiakirjamateriaalia on niin paljon, että niiden kuljettamiseen tarvitaan pakettiauto.

Kotiinsa Aarnio ei ollut vielä iltakuuteen mennessä ehtinyt, mutta hän oli jo jutellut vaimonsa kanssa.

– Olen vielä ilman puhelinta ja nettiyhteyksiä, lainavehkeillä liikkeellä. Ehkä pääsen tästä kohta kotiinkin ja tapaamaan läheisimpiäni.

– Vaimon kanssa olen lyhyesti jutellut ja hän oli totta kai iloinen. Vaimo on seissyt rinnallani koko ajan, Aarnio kiittelee.

Toinen kierros vankilassa

Aarnio pääsi vapaaksi juuri ennen juhannusta, mutta juhannussuunnitelmia hän ei ole vielä ehtinyt tehdä.

– Tietysti ihmisillä on juhannussuunnitelmat ilman minua, mutta sovittelen nyt itseäni heidän suunnitelmiin. Eiköhän se juhannus järjesty.

Huumepoliisin ex-päällikkö vangittiin ensimmäisen kerran vuoden 2013 marraskuussa, jolloin häntä koskeva rikostutkinta alkoi. Hän vapautui tutkintavankeudesta odottamaan käräjäoikeuden tuomiota vuonna 2015.

Aarnio vangittiin uudestaan joulukuussa 2016, jolloin Helsingin käräjäoikeus tuomitsi hänet 10 vuodeksi vankeuteen törkeistä huume- ja virkarikoksista.

– 29. joulukuuta 2016 lähtien olen ollut toisella kierroksella vankilassa. Ensimmäinen jakso oli raskaampi reissu, kun olin kaksi vuotta eristettynä.

– Nyt osastolla on ollut helpompaa, olen saanut osallistua toimintaan ja vankilan henkilökunta oli asiallista. Minulla ei ole mitään valittamista vankilan olosuhteista joulukuun 2016 jälkeen. 

Arki lähtee rullaamaan

Aarnio ei ole ehtinyt vielä suunnitella, mitä hän aikoo vapaana ollessaan tehdä.

– Kyllä tekemistä riittää ja arki pitää saada johonkin malliin. Nautitaan nyt ensin pari päivää ja ruvetaan sitten elämään arkea. Ensiksi pitää hankkia kommunikaatiovälineitä ja sitten voi miettiä mitä seuraavaksi touhuaa, hän kertoo.

Helsingin hovioikeus antaa tuomionsa huumejutussa vasta ensi vuoden puolella. Ainakin siihen asti Aarnio saa olla vapaana. Hän odottaa hovioikeuden päätöstä rauhallisena.

– Annetaan hovioikeudelle täysi työrauha, he saavat rauhassa tehdä ratkaisunsa. Minulla ei ole mitään poikkipuolista sanaa siihen, miten hovioikeuden puheenjohtaja veti käsittelyn läpi. Aikataulut ja kaikki muu oli valtavan hyvin hoidettu. Kaikki ylimääräinen kitkettiin pois.

Aarnio on tyytyväinen siihen, miten hänen asianajajansa hoitivat oikeudenkäynnin.

– Avustajieni kanssa olemme tehneet parhaamme saadaksemme oikeudelle selväksi se, mitä meidän mielestämme on tapahtunut. Toivotaan, että hovioikeus katsoo ne asianmukaisesti.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.